Windows 10 OEM Lisans Kullanma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

werthassss

Hectopat
Katılım
1 Ağustos 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Microsoft'un sitesinden son sürüm Windows 10 Pro 64bit sürümünü indirdikten sonra satın alacağım Windows 10 Pro 32-64 Bit Oem Orijinal Lisans keyini girsem daha sonrasında format attığımda sorun yaşar mıyım?

İşletim sistemi kurmadan önce BIOS'u son sürüme güncelleyeceğim fakat yeni BIOS güncellemesi geldiğinde lisans özelliğini kaybeder mi ?

64 bit olarak kurduysam sistemi ve keyi 64 bitte aktif ettiysem sadece 64 bit Pro sürümünde kullanabilirim, 32 bitte kullanamam değil mi?

Not : Sadece kendi bilgisayarımda kullanacağım.
 
Lisanlarda x86 veya x64 kısıtlaması olmaz. Lisans almadan önce kurulum yapacaksan geçici Pro keyi ile kurulum yapman gerekir.
 
Lisanlarda x86 veya x64 kısıtlaması olmaz. Lisans almadan önce kurulum yapacaksan geçici Pro keyi ile kurulum yapman gerekir.

x86 ve x64 kısıtlamasının olmaması sadece OEM sürümler için mi yoksa BOX sürümlerde de aynı durum var mı?

Bu arada Microsoft'un sitesinden Windows 10 ISO olarak indiriyorum ama Pro diye bir seçenek sunmadı alt alta Windows 10>Türkçe>64Bit olarak geldi. Pro'yu mu indiriyorum şu an pek emin değilim. Eğer doğru olarak indiriyorsam işletim sistemini kurduktan sonra satın aldığım OEM lisans keyini gireceğim.

Bu arada 54 TL'ye satılıyor OEM lisanslar. Orijinal keyle beraber kullanmak daha mantıklı geldiği için bir kaç pürüzü öğrenmek istiyorum. 50 liramız çöpe gitmesin sonra :)
 
Windows 7'de vardı diye hatırlıyorum x64 - x86 olarak satışa çıkmayı. Windows 10'da yok böyle bir durum.

Bu arada Microsoft'un sitesinden Windows 10 ISO olarak indiriyorum ama Pro diye bir seçenek sunmadı alt alta Windows 10>Türkçe>64Bit olarak geldi. Pro'yu mu indiriyorum şu an pek emin değilim.
Şu an toplu paketi indiriyorsun. Yukarıda geçici Pro key ile kur dememin sebebi bu. Hangi sürümün keyini girersen o sürüm yüklenir.
 
Ben Almanya'dayım şu an 100€ burada. Ben de TR'den bakayım bunlara bundan sonra, pahalı burası yav :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı