En sevdiğiniz kitap hangisi?

Özgürlüğün Yolları serisi-Jean Paul Sartre.

İnsan düşüncesinin yaşayışına yansıması gözleri önüne seriyor yazar.(ikinci dünya savaşı öncesi ve sırasında fransa halkı.) Halklar için genelleme yapmanın yanlış olduğunu ve insanları bireyler olarak değerlendirmemizi öğretiyor.
 
Açlık Oyunları, Suikastçının İnancı Rönesans ( seride beğendiğim tek kitaptır zaten ), Satranç ( yazarıni hatırlayamadım şimdi ama hücrede kalan birinin satranç kitabı yüzünden kudurmasini konu alıyordu :) )
 
Profil fotoğrafımdan da anlaşılacağı üzere Açlık Oyunları kitabı. Kendisi bana kitap okutmayı sevdirmişdir. Harika bir kitap bana göre ilk 2 filmini izlememe rağmen 3 kitabını da okudum. 4.filmine gitmeden önce son kitabınında 2.filme alakası olan (yanlış hatırlamıyorsam) 50.sayfasından sonrasını bir daha okudum. Tavsiye ederim. Sırlama yapıcak olursam.

1- Açlık Oyunları serisi
2-Labirent serisi ( özellikle de Ölüm Emri kitabı)
3-Efsane serisi
 
Sevdiğim pek çok kitap var ama şöyle bi ilk 10 yapmak istiyorum ;

- Palto
- Fareler ve İnsanlar
- Simyacı
- Küçük Prens
- Satranç
- Açlık
- Marslı
- Beyaz Geceler
- Suç ve Ceza
- Her Temas İz Bırakır
 
Fransızca özgün adı: Le Petit Prince olan Küçük Prens adlı kitabı herkesin okumasını şiddetle tavsiye ederim. İlk bakışta çocuk kitabı gibi yanlış bir önyargıya kapılabilirsiniz fakat denemekten çekinmeyin. Kısa bir kitap zaten. O kısa kitapta kendinizden bir parça bulabileceğinizden eminim :utanç:

İyi okumalar!(y)
 
eskilerden - Metal fırtına diye bir kitap vardı bayağı etkilemişti beni içinde bir türk istihbahrat subayının yaptıkları ve amerika türkiye savaşı tarzı hatta bu kitabın tarihi ergenekondan eski olmasına rağmen içinde ergenekon geçiyordu :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı