Telefona soğutucu zarar verir mi?

Mustafa Eskin

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2016
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaslar ben evde hobi amacli degisik seyler yapmaya calisiyorum. Telefonum yazin havanin ve oyunun etkisiyle 49-50 derecelere cikmaya basladi. (2-3 saat oynamiyorum pool live tour 2'yi 4-5 el falan oynuyorum o isilara cikiyor). Ben de bunun yuzunden telefona sogutucu yaptim. Ilk denememde 49.7 dereceden 39.5'e dusmesi 45-50 saniye surdu. Diger 3 dakikada da 27.2'ye dustu. Simdi soruma gelelim. Oyun esnasinda sogutucuyu kullanirsam zarari olur mu? Ayrica cok isindiktan sonra direk sogutucuyla sogutursam anakarta ve islemciye zarar verir mi?
NOT: Sogutucuyu nasil yaptigimi merak edenlere = konyada bilim merkezinden turbo hava motoru aldim. Telefonun arkasina hafif islak pecete koyup arkadan hava motorunu calistirdim :) Sadece islak pecete veya sadece hava kullaninca bu kadar etkili olmuyor.


Screenshot_20160724-210304.png
 
Ben buz dolabına koyuyorum çok ısınınca. HTC M8 metal kasa tüm ısıyı hissettiriyor. Sizin ki de HTC sanırım.
 
Isınan her şeyi soğutmak iyidir ya. :D Ben net gittiği zaman modem için "dur şunu buzluğa koyayım" dediğim günleri hatırlıyorum. Net gittiği zaman ben de modemi çıkartıp buzdolabına koyuyordum peçeteye sarıyorum tabi çünkü su damlayabilir. Şimdi ise 90 mm delik açtım oraya 90 mm fan koydum çok soğuk oluyor. Zaten deliği açtığım için ısı birikmiyor neredeyse açık olduğu için yeterli geliyor yoksa kapalı iken çok kötüydü. Plastik sararmıştı. İlk etapta fanı dümdüz koydum tabi randıman alamayacağım biliyorum ancak ne yapsak kardır hesabı fanı koyuyordum gelen hava direk geri sekiyordu tabi. Ondan sonra babamdan 90 mm delik açmasını istedim yuvarlak keskin bir şey getirdi matkaba bağladı. Ben de modemi açtım üst plastik kısmını deldik sonra 12 volt adaptör buldum ona bağladım tertemiz soğuyor ama durdurduğunda 30 saniye beklemesin hemen soba gibi oluyor. Telefonu da zamanında buzluğa koyuyordum sorun olmuyordu. Sıvı içeriye girmediği sürece sorun yok istiyorsan 0 derecede kullan sıkıntı olmaz. :) Dur şu adaptörü prize takayım biraz soğusun kerata. :rolleyes:
 
Soğuk havanın telefona zarar vereceğini sanmıyorum ancak şarjının çok hızlı düşmesine neden olabilir ayrıntılı bilgilere telefonunun internet sitesinden çalışma koşulları bölümünden bakabilirsin
 
Sıcak telefonu birden soğutursan zamanla lehimlerini çatlatabilirsin. Yani çok ısındıktan sonra direk soğutmaya çalışma, çok ısınmadan önce soğutmaya başlat telefonu.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı