Sandisk Ultra II 240 GB vs Samsung 850 Evo 250 GB

semihd

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2015
Mesajlar
36
Yer
konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
işsizin önde gideni
Konu başlığında belirttiğim 2 SSD arasında kaldım. Laptopum Packard Bell Easynote TJ75. Intel Core i3 330M 4 GB RAM 1 GB ekran kartı var. Epey eskide kaldı fakat laptop hala taş gibi. Temiz kullandık ve 2 sene daha değiştirmeye imkanım yok. O yüzden SSD ile RAM takviyesi yapacağım. Araştırmalarıma göre SATA 2 hızlarına takılacak laptopum, buna istinaden neye göre almalıyım sağlamlık mı? Uzun ömür mü? Yazılım desteği mi? Çok kararsız kaldım, bütçe de sıkıntılı. Samsung 850 Evo 250 GB 270 TL, Sandisk Ultra II 240 GB 240 TL buldum. Tavsiyeleriniz ve değerlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hem 8-10 GB daha fazlası, hem de daha iyi performans sunması sebebiyle ikisi arasından kesinlikle Samsung alınmalı. Bütçe sorunu varsa 850 Evo yerine 750 Evo'ya bakabilirsiniz. 750'nin toplam veri yazma ömrü daha az sadece. Genel olarak tek fark bu diyebilirim. Detaylı inceleme mevcut:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Tamam performans açısından Samsung. Yazma ömrü Sandisk daha yüksek diye bir şey okudum sanki, göz önünde bulundurmak gerekiyor mu? Yani direkt Samsung 850 mi üstün her konuda?
 
Bilgiler ışığında tercih yaptım ve 850 Evo 250 GB 270 TL'ye aldım. Ürün elime ulaştı ve SATA 2 hızlarında 850 Evo'nun performansını test edip en kısa zamanda paylaşacağım.

Merhaba Forumdaş'lar,
Aldığım SSD'ye kurulum yapamadım. Laptop ilk geldiğin de oluşturduğum Win7 Home Basic kaç bit olduğunu hatırlamıyorum kurtarma DVD'leri var ayrıca sonra dan yüklenen Win7 Ultimate 64 Bit DVD'si var. İlk DVD'ler kurulum %40 civarına gelip takıldı 2 kere denedim çıkarttım. Ultimate olan DVD'yi hiç görmüyor, sanırsam DVD'ler sorunlu çok ısındı laptop Ultimate DVD takılı iken 2 kere kapandı sıcaktan SSD olan kısım çok ısındı hemen çıkarttım, SSD elimi yaktı o kadar ısınmış bozulmuş olabilir mi?
 
Windows 10 için kendi bilgisayarım ürün anahtarını kullanma imkanım var mı? Yoksa ücret mi ödeyeceğim? SSD ile ilgili bilginiz var mı? Yanmış olabilir mi?
 
Test yapılmadan bir şey diyemem, elimi yakacak kadar sıcak demek kaç derece olduğunu belirtmiyor. :) Göreceli bir kavram bu. Sağlam olmak üzere üretilen ürünler bunlar. Diskler için 50-60 dereceden sonrası sıkıntı oluşturabilir ama zarar görmemiş olabilir bilemiyorum. Ücretsiz yükseltmeyi daha önce yaptıysanız ve geri döndüyseniz hala yükseltme şansınız var. Hiç yapmadıysanız lisans almak zorundasınız. 85 TL civarına almanız mümkün. Gittigidiyor ya da Kinguin, G2A gibi sitelerden.
 
Anladım fakat işletim sistemine de para vermeyim şimdi eskiye devam :) Evet haklısın fakat o anda nasıl ölçebilirdim söktüm hemen zaten kurulum yapamadım :) Şöyle kıyas edebiliriz; laptop 90C'de kapanıyor 2 kere korumaya geçti kapandı kurulum yapmaya çalışırken ve sökmeden önce laptop alt kısmını ellemiştim, alt tarafta en sıcak noktas SSD'nin olduğu kısımdı hemen açtım çıkarmaya çalışırken dokunamadım ilk 10-15 saniye o kadar sıcaktı :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı