HP PAVILION GAMING CORE alınır mı?

Cüneyd Öncel

Kilopat
Katılım
24 Temmuz 2016
Mesajlar
90
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle HP Pavalion serisinde ısınmayı giderdi. Bu fiyat aralığında iyi bir cihaz verdiğiniz paranın hakkını verecektir.
 
Bu konu ile alakalı pek bir bilgim yok ancak adım adım yapabilirim dersen şu şekilde bir yol var. SSD' ye geçiş işlemlerinin çok hızlı olmayacağını, bu sırasında sisteminizi kullanamayacağınızı unutmayın. Hiç sorun yaşamazsanız işlemler 1 saati geçmeyecektir, ancak küçük sorun ve hatalar işinizi rahatlıkla 4-5 saate ve fazlasına uzatabilir.
2013051916063246772.jpg


1. Kurtarma diskleri

Yeni diskinizin bootloader'ını baştan oluşturmanız gerekecek. Bunun için bir Windows kurtarma diski oluşturmanızı öneriyoruz (Windows 8'de "Kurtarma sürücüsü oluştur" adını taşıyor).

Başlat menüsünü açın sistem onarma diski oluşturma aracını çalıştırın. Bu işlem için boş bir CD veya DVD'ye ihtiyacınız olacak.

2. Gereksiz her şeyi kaldırın

Yeni diskiniz daha büyük bir kapasiteye sahipse buna ihtiyacınız olmayabilir. Ancak SSD'niz küçük boyutlu ise önce gereksiz programları kaldırmanız gerekecek.

Diskinizde birkaç GB'lık yer kaplayan hazırda bekletme dosyasını da silebilirsiniz. Bunun için komut satırını yönetici olarak açın (sağ tıklayarak ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçerek) ve "powercfg -h off" yazıp Enter'a basın.

3. Bölümlerin boyutunu değiştirin

Var olan ön yükleme sürücünüzün boyutunu değiştirmek için Bilgisayar'a sağ tıklayın Yönet > Disk yönetimi yolunu izleyin. Kopyalayacağınız ön yükleme bölümüne sağ tıklayın ve 'Birimi küçült'ü seçin. Araç, bölümü ne kadar küçültebileceğinizi hesaplayacaktır. Sistem dosyaları soruna yol açıyorsa dördüncü adıma göz atın.
2013051916082366472.jpg

4. Bölümleri boyutlandırmada sorun yaşıyorsanız

Sistem dosyaları yüzünden bölüm boyutunu küçültemiyorsanız, EaseUSbölümleme yazılımını kullanabilirsiniz. Bu yazılım, verilerinizi fiziksel olarak taşıyarak bölümünüzü küçültmeyi deneyecektir. Ancak araç bunu Windows içerisinden değil, kendine özel bir önyükleme modu içerisinden yapacaktır.

2013051916104261372.jpg

5. Sürücüyü bağlayın

Kopyalama işlemine giderek yaklaşıyoruz. Yeni sürücünüzü SATA veya eSATA bağlantısı üzerinden bağlayın. Masaüstünde kolay olan bu işlev için laptop'ta harici bir caddy'ye veya boş bir masaüstüne ihtiyacınız olabilir. Hız ve sürücünün sürücülerini yüklemek açısından eSATA'yı kullanmanız tavsiye edilir.
2013051916104769972.jpg

6. Seçin ve kopyalayın

Biz kolay kullanımıyla öne çıkan ve Windows'la iyi geçinen Macrium Reflect'i tercih ettik. Yazılımı yükleyip çalıştırdıktan sonra önyükleme sürücünüzü seçip 'Clone this drive' bağlantısına tıklamanız, ardından hedef diski seçmeniz yeterli.
 
HP Pavilion serisi laptop kullanıyorum önceki modellerde ısınma varmış ancak ısınmalar giderilerdi alınabilir bir bilgisayar
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı