i7 6700K Sistem Uyumu

Dediğin sistem hoşuma gitti monitör olarak gene VN247H alıcam belki soğutucudan biraz kısarım.Büyük ihtimalle H170 yerine Z170 gaming m3 veya m5 alcam yoksa K ibresi işime yaramaz.
Tam yükte 65 derece yüksek değil. Almana gerek yokmuş. İyi ki gidip 100 TL üzerine bir soğutucu alıp para israfı yapmamışsın. Skylake serisinde yanında stok soğutucu ile gelen her işlemci için o stok soğutucu yeterlidir soğutmada.
65 derecenin yüksek olmadığını biliyoruz fakat farkettiysen arkadaşın işlemcisinde K ibresi yok yanı OC siz ki benimkinde K ibresi var ve ben OC atcam arkadaşınki 65 dereceye çıkıyorsa benimki kaç dereceye çıkar sen hesapla.
İntelin stok soğutucusunu tercih etmememin birinci sebebi bu çok az soğutuyorlar ikincisi ise çok ses çıkarıyorlar ve de bir işlemcinin sıcaklığı ne kadar düşük ise performansı o kadar iyi olur.
 
Dediğin sistem hoşuma gitti monitor olarak gene VN247H alıcam belki soğutucudan biraz kısarım.

65 dercenin yüksek olmadığını biliyoruz fakat farkettiysen arkadaşın işlemcisinde K ibresi yok yanı OC siz ki benimkinde K ibresi var ve ben OC atcam arkadaşınki 65 derceye çıkıyosa benimki kaç dereceye çıkar sen hesapla.
İntelin stok soğutucusunu tercih etmemin birinci sebebi bu çok az soğutuyorlar ikincisi ise çok ses çıkarıyorlar ve de bir işlemcinin sıcaklığı ne kadar düşük ise performansı o kadar iyi olus.

Yanlışın var kardeşim, intelin skylake stok soğutucusunun bir db sesini duyamazsın. OC yapacağım dediğin zaten belirli bi sınırın var. Onu geçemezsin. Ayrıca önemli bi nokta var 6700K'nın yanında stok soğutucu zaten gelmiyor. O yüzden zaten mecbur almak zorundasın. Istanbulda yaşıyorsan bu parçaları sana internetten daha ucuza temin edebilirim.
 
@Onur0742 Ben o yorumu Onur Saydam için yapmıştım. İntel'in stok soğutucusu da iyidir, kullanılabilir. İşlemci ekran kartı gibi kısa ömürlü bir bileşen değildir, daha uzun süre kullanılır. İ7 6700 bile çok güçlü bir işlemcidir. Oyuncuysan işlemciye bu kadar yatırım yapman gereksiz.
 
Siz ikinizde beni yanlış anlamışsınız ben bu bilgisayarı uzun ömürlü alıyorum benim işlemci takıntım ise geçmişde çok sıkıntı çektiğim 1.9 ghz lik intel core i3 yüzünden.Bir de intelin stok soğutucusundan ses çıkmadığını bilmiyordum özür dilerim.:melek::melek::mutlu::mutlu:
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı