yasingunaydin

Kilopat
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
665
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Bilimci
Merhaba arkadaşlar. Servetler ödeyip aldığımız telefonlarımızı kılıflar ve ekran koruyucuları ile darbelere ve çiziklere karşı koruyoruz. Fakat toz ve kire karşı da önemler almak gerekir. Zamanla kirlenen ve tozlanan telefonun hoparlörünü, kulaklık girişini, şarj girişini ve diğer bölgeleri düzenli olarak temizlemek gerekir. Peki siz telefonunuzu nasıl ve hangi yöntemlerle temizliyorsunuz?
 
Gözlük temizlemek için özel bezler oluyor. Gazlı bez gibi bir şey. Telefon vs. ekranını ve diğer toz tutan yerleri kolaylıkla temizleyebilirsin. Bir sorun olmaz. Şahsen denedim :)
 
Peki bezle silinemeyecek yerleri Nasıl temizlemeliyiz? Örneğin iPhone 6 serisi cihazların hoparlör, sarj soket ve kulaklık girişi bölümlerini nasıl temizlemeliyiz? Özellikle hoparlör sorun oluyor. Ulaşılması zor bir kısım.
 
iPhone cihazlar için ''Şarj ve kulaklık tıpası'' bulunuyor bazı mağazalarda. Onlardan temin ederseniz şarj ve kulaklık girişini de korumuş olursunuz.
 
Her hafta düzenli olarak temizle. AV Display Cleaner ile temizleyebilirsin. Birde home tuşuna düzenli olarak kolonya dök eğer dökmem dersen, Isopropyl Alcohol bunu dene en azından home tuşu içindeki tozları ve kirleri yok edersin. Sorumluluk sana ait. Ama home tuşun iyi çalışıyorsa yapmana gerek yok. Çıt sesi varsa yani tutukluk yapıyorsa hemen dene. Ben yaptım hiçbir sıkıtı olmuyor. Touch ID çalışıyor. Ona da etkisi yok. :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı