MSI GTX 1070 Gaming X 8G vs Asus GTX 1070 Strix

TridenTT

Hectopat
Katılım
28 Temmuz 2016
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önce konular acılmış ama istediğim cevabı bulamadım benım sormak istediğim soru şu;
MSI incelemesini izledim ve kesin bu dedim alıcam dedım sistemimi toplayıp vatana gittim ve bana asus 3 fanlı daha iyi soguyor dendi ses konusunda sıkıntı yaşarmıyım dedim hayır dediler. Şimdi okudugum baslıklarda sizler ses cıkartır dıyosunuz MSI daha iyi diyosunuz ben cok kararsızım 1900-2100 arasında fiyat oynuyor dolar kuruna göre bunu da hayatımda ilk defa alıcam total topladıgım PC 8500 TL'ye geliyor yuvarlarsam ben hiçbir şekilde net olarak iki ekran kartının kıyaslandıgı bir içerik bulamadım bulan var ise bana link atabilir mi? Ayrıca technopat bu konuda bir video cekebilir mi? Bunu burdan mı söylüyoruz bilmiyorum ama ciddi anlamda bu kadar para vericekken ne servisinde ne de kullanırken ses ya da ısınma sorunu cekmek istiyorum OC ile ugrasmıcam render alıcam oyun onıcam oyun kodlıcam hepsi bu.
Sizce neden birisini tercih etmeliyim ?

Topladıgım PC parçaları da;

intelcore i7-6700K 1151 4.0 işlemci
Asus Z170 PRO Gaming anakart
Kingston 16GB(2x8) HyperX Furry Black Series DDR4 2666MHz RAM
Samsung 250GB 850 Evo SATA 3.0 SSD
SeaGate 3.5 1TB Barracuda SATA Harddisk
Asus GTX 1070 Rog Strix ya da "MSI GTX 1070"
ThermalTake Core v51 80 plus Bronze 750W Windowed Midtower ATX Black KASA
CoolMaster Hyper 212 EVO işlemci soğutucu
Asus 27" MG278Q 1ms 144hz HDMI+DP (2560x1440) FreeSync Gaming motinor
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben asus önermiyorum. Çünkü servisini çoğu kişi beğenmiyor. Arızalı diye servise yollayıp. Size Hayır bu arızalı değil diye geri göndermeleri oluyormuş. Asus'un 3 fanlı olması Msi'a göre çok daha soğuk olucakmış gibi gelmesin çünkü msi'ın soğutması gayet başarılı. Diceksiniz ki msi'ın servisi dört dörtlük mü ? Hayır en azından arızalı olduğunu bildiginiz parçayı size bu sağlam diye geri göndermiyorlar. Ayrıca kullanmadım ama 3 fan olması Asus da. Fanların daha küçük olmasına ve bunun da daha fazla ses çıkarmasına neden olucağını düşünüyorum. Çok fazla ses çıkarmaz ama msi'a göre daha fazla ses çıkarır. Asus'un O.C modunda ki Mhz hızı, Msi göre biraz daha fazla ama o farkı ufak bir O.C ile voltaj vermeden eşitleyebileceğinizi bilmekte fayda var. Benim tavsiyem Msi almanız ama tercih sizindir. İyi günler.
Ayrıca Anakartınızı msi z170a gaming m3, M5 veya gaming pro modellerinden birini almanızı tavsiye ederim.
 
Hocam şimdi günümüzde şöyle birşey var. Marka fanboyluğu. Mesela x kişisi Asus daha iyi kesinlikle asus al der. Y kişisi ise yok onu alma msi al der. Aslında burada hangi markanın abartılacak kadar bir önemi yok. Ha anlarım birinin çekirdek ve bellek frekansı daha yüksektir. Ama adamlarda boşuna hız aşırtma programlarıda yapmıyor. Diyelimki aldığın msi ekran kartının çekirdek ve bellek frekansı asus'un altında. Ama yazılım sayesinde değerleri Asus'taki gibi yapıp aynı frekansa sahip olabilirsin. Soğutma konusuna değineyim biraz. Soğutma'da her iki kartta çok iyi. Her iki kartta hem sessiz hemde iyi soğutma potansiyeline sahip. Asus sadece ekstradan 1 fan daha eklemiş kartına. Aynı yapacak diye bir kaide de yok :). Kısacası tamamen gönlüne kalmış birşey. Hangisi içine daha çok sindi ise o modeli al :)
 
Dostum mönitör seçimin yanlış. Amd kaynaklı bir mönitör seçmişsin. Onu Asus'un g-sync 27 inç mönitörü ile değiştir. Bende bu 144 tazeleme özelliğine sahip mönitörü kullanıyorum. Bana kalırsa Asus al derim. Ben hep Asus kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım. Ayrıca teknik servise de ürün gönderdim. Param iade edildi. 2 tane ssd Almanı tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı