8 GB RAM Yeterli mi?

1600*900' de COD AW' ü ultra ayarlarda oynadım arka planda 3-4 internet sekmesi açıkken RAM kullanımı 9.2GB' ı gördü. Aynı şekilde Forza 6' da hıgh ayarlarda arka planda sadece 1 internet sekmesi açıkken 10.1GB RAM kullanımını gördüm. Askari olarak 8GB öneriliyor ve çoğu oyunda yetiyor ancak siz sistemi topladıktan ve tüm parçaları aldıkdan sonra en azında RAM' i 12GB yaparsanız oynayamayacağınız oyun kalmaz diyebilirim.
 
Oynadığınız oyunlara ve grafik ayarlarına göre değişir bu sorunun cevabı. Oyun oynarken RAM kullanımı %80'in üstüne çıkıyorsa RAM ilave etmeniz gerek. Yakın zamanda 8 GB RAM kesin olarak yetmeyecek. Artık 16 GB RAM tavsiye ediliyor. Güncel oyunlar 9-10 GB RAM kullanmaya başladı.
Aynısını ben diyecektim abi (y)
 
8 GB RAM yetecektir ama ucu ucuna. Ha bir de oyunları 1080p oynuyorsanız tabi. 16 GB RAM kullanmak daha rahat olur RAM kullanımı konusunda kafanız rahat eder. Mesela bende de 8GB RAM var ben hiç %100 kullanım görmedim ama artık %47-80 arası falan geziyor. Arkada skype, steam, mail uygulaması ve 10 tane internet sekmesi açık %47 yani yaklaşık 3.7 GB RAM kullanımda. Oyun açsam arkadaki uygulamaları kapatmam gerekecek muhtemelen. Veya %90 civarına falan fırlar. Ucu ucuna yetiyor yani. Bu yüzden fazla RAM'den zarar gelmez aksine iyi olur. "Bu yüzden" diye başlayan cümlem "tabii ki öyle olacak ne diye yazdın ki bunu" dedirtebilir bunun için özür diliyorum. :D Umarım faydalı olmuşumdur.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı