Kask Nasıl Seçilmeli?

Katılım
6 Haziran 2016
Mesajlar
111
Yer
Hatay
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kask alındığında sizce nelere dikkat edilmeli? Çeneden açılır kasklar mı daha güvenlidir, normal kasklar mı? Ya da ikisinin de güvenlik seviyesi aynı mı? Ne tür farklar var. Yazarsanız sevinirim. Teşekkürler :)
 
  • Eğer güvenlik istiyorsan kaskın mutlaka kapalı kask olmalı.
  • Kaskların dış kaplaması farklı malzemelerden yapılır. Bunlar sırasıyla termoplastik, polikarbon, fiberglass, karbondur. Termoplastik ve polikarbon plastiktir ve pek güven vermez güvenlik açısından. Fiberglass darbe emici bir maddedir ve aynı zamanda maliyetli bir maddedir. Ama güvenli bir kask istiyorsanız en aşağı fiber malzemeden oluşan kasklara bakmanızı tavsiye ederim. En sağlamı ve en hafifi karbondur. Fiyatı da biraz fazla tuzludur. Bütçeye göre seçim yapabilirsiniz fakat bütçeniz düşükse bile biraz zorlamanızı tavsiye ederim.
  • Bir başka kriter ise kaskların aldığı sertifikalardır. Bunlar : ECE, DOT, Snell ve Sharp tır. ECE Avrupa standartı, DOT Amerika standartı, Snell ve Sharp 'ta yanlış bilmiyorsam gönüllü kuruluşlar. DOT, ECE 'den daha güvenilir bi sertifika, Sharp hakkında çok bilgim yok fakat en güvenilir olan sertifika Snell 'dir.
  • Kaskların üretim yılından itibaren bir ömrü vardır. Yanlış bilgi vermek gibi olmasın, 4 yıl diye hatırlıyorum. Bu konu hakkında araştırıp bizi de bilgilendirirsen sevinirim.
  • Kaskın ses yalıtımı, konforu, ağırlığı, güneş vizörünün olup olmaması da ayrı kriterlerdir fakat öncelik güvenlik tabii ki.
Bu kadar ayrıntılı yazmamın sebebi kask almak göründüğünden daha ciddi bir iştir. Kesinlikle düşük bütçeli kasklara bakmayın. İyi sosyaller.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı