Windows Vista Neden Çok Sevilmedi?

Katılım
7 Aralık 2013
Mesajlar
206
Makaleler
1
Yer
Gelibolu
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bu soruyu çok uzun zamandır merak ediyorum ancak net bir cevaba ulaşamadım. "Windows Vista" ile ilgili bunu çok duyuyoruz: "Windows Vista çok kötü.". Windows Vista'yı ben sanal makinede kullandım ancak herhangi bir sorununu göremedim.

Sorularım:

  1. Windows Vista'yı bu kadar kötü yapan, bu kadar sevdirmeyen şey neydi?
  2. Windows Vista'nın şu anki durumu ne?
NOT: "Windows 8/8.1/10'un yanında eski kalıyor." gibi cevaplar vermeyiniz.
 
Ben hiç vista kullanmamış biri olarak şunu diyorum ki vista şu zamana kadar bana hiç çekici gelmedi :D Belki saçma bir sebep gibi geliyor olabilir.(Çünkü saçma :D) Lakin hoşlanmadığım için kullanmadım.
 
Vista, Windows ME gibi tabiri caizse arada kaynayan bir işletim sistemi oldu. Bana göre bu güne kadar yapılmış en kibar ve en sade arayüze sahip Windows sürümüdür. Sürücü sorunlarından dolayı adı çıktı ve rahatça kullanabilmek için kafadan en az 2 GB RAM gerekiyordu. Bütün bunlar birleşince Windows XP'den vazgeçemedi kimse. :)
 
En komiği de bana oldu. İlk bilgisayarım Casper'dı ve Vista vermişlerdi iyiydi sorununu görmedim 4 GB RAM vardı ASC Smart RAM ile kullanıyordum. Bazen arayüzü tamamen XP gibi yapıyordum. Ancak güzeldi fazla sorun çıkarmadı. En şık sürümü demesek de zamanında çok iyiydi hatta bunun Pro modelleri vardı sanırım fotoğraflarını görüyordum Windows 7 vardı o sıralar çok güzeldi Windows 7 kadar iyi olmasa da arayüz bakımından gerçekten iyiydi. Ben ne 7 ne 8 tanıdım direkt 8.1 kurdum 1 hafta geçmeden Windows 10 terfi ettim. Sırf RAM için Vista kötü dendi ancak bilgisayarın kötüyse ben ne yapayım? Sırf 0,3 GB RAM tasarruf edeceğim diye XP kullandınız.
Kimse yapmadan ben espriyi yapayım.
Hasta-La-Vista-Baby.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı