Masaüstü Bilgisayarlar Hobiye Mi Dönüştü ?

ozgurcan112

Kilopat
Katılım
6 Haziran 2015
Mesajlar
1.355
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
Merhaba dostlar, hobiler bölümüne '' Masaüstü Bilgisayarlar '' bölümü de eklenmeli artık, çünkü masaüstü bilgisayar toplaması, parça değiştirmesi, kısacası uğraşması bana kalırsa hobi haline geldi günümüzde.

Çevremdeki insanlar içerisinde şuanda evinde masaüstü bilgisayarı olan %10 %20 kişi kaldı, bu masaüstü bilgisayarları da çok eskilerden kalma, sadece öylesine duruyor, bazısının artık çalışmıyordur belkide :)

Bizim gibi meraklılar dışında, günlük kullanıcılar için; masaüstü bilgisayarlar yerini laptop'lara bıraktı. Laptoplar ise yerini ufak ufak ucuzlayan Ultrabook'lara bırakıyorlar, çünkü artık en kötü işlemci, 2 GB RAM ile masaüstü işleri, dizi film izleme, mail okuma-cevaplama gibi şeyler rahatlıkla yapılabiliyor.

Oyun oynamak isteyen adam ise; yok parça arızasıymış, yok güncelleme problemiymiş, yok drivermiş falan filan uğraşmadan alıyor konsolu. Masaüstü bilgisayara göre çok daha kötü bir görüntü sunmasına karşın daha ucuz olması, çalışan kişiler için hem verimli hemde o adamlar günde 1-2 saatini ayırabiliyor oyuna, bunu da hem masaüstü bilgisayarın hem windows'un dertlerini çözmekle harcamak istemiyorlar haklı olarak.

Kısacası dostlar bizim gibi insanların sayısı toplumda gittikçe azalıyor, uğraştığımız şeyler diğer insanlar için gereksiz geliyor ki bu da masaüstü bilgisayar toplamak ve onunla uğraşmanın hobi haline geldiğinin göstergesidir bana göre. :)

Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler? Merak ediyorum doğrusu ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük kullanım ilk zamanlar masa üstü bilgisayar idi, insanlar evlerine alıyorlardı kullanıyorlardı sonra bu aileler diz üstü bilgisayar aldılar ve artık işlerini koltukta halletemeye başladılar, daha sonra 3 sene öncesine kadar patlayan tablet bilgisayarlar günlük kullanıcıları (tarayıcı oyunları, mail, haber) kendilerine çektiler, tablet patlamasından sonra ise artık günlük kullanım telefonlara döndü günlük kullanım için telefonlar ve iş amaçlı kullananlar ise diz üstü bilgisayar geçtiler. Bu döngü içerisinde bilgisayar severler, oyun severler, hiçbir zaman platform değiştirmedi, onlar yine masalarının başında oturuyorlar. Konsollara basit alet damgası vermenize katılmıyorum, konsollar yatarak oyun oynamayı seven tipler için, ben konsoldan daha çok zevk alıyorum.
 
Mobil taraf cidden gümbür gümbür geliyor. Androide 100 oyun çıkıyorsa, Windows'a 1 oyun çıkıyor artık.

Aynı zamanda mobil VR'lar çok daha ucuz, 50TL'e bile uydurukta olsa VR deneyimi yaşabiliyorsunuz. Bu konudada mobil çok önde.

Artık masaüstü donanımlarından çok, telefon donanımları konuşuluyor. Snapdragon830 haberleri, AMD Zen haberlerinden kat ve kat daha çok okunup, takip ediliyor. Donanım severlerde hafif hafif mobile kaymaya başladılar.

Yakın zamanda örgütlenip, kendimizi koruma altına almamız gerekebilir, sayımız her geçen gün azalıyor :)
 
Mobil bizden çok daha avantajlı, bizim yapabildiğimiz her şeyi (oyunlar hariç) yapabiliyorlar, taşınabiliyor, Ali amca kendine bir akıllı telefon alıyor, iş adamı Veli Bey kendine bir Note almış işlerini burdan hallediyor. Avantajı toplumun her kesimine hitap ediyor.
 
Masaüstü bilgisayar devri kapanmaz. Masaüstüler Mini ITX'lerle sadece küçülüyor. Donanımların küçülmesi Laptopları, Tabletleri, Note'ları, geniş ekranlı Akıllı telefonları meydana getirdi. Yani bir vazgeçme yok etrafta sadece donanımda taşınabilirlik teknoloji gelişmesi var ön planda. Kısaca ihtiyaca göre isteyen şuan alternatifleri arttı.
Yoksa sen gidip 3D çizim yapan birine şu telefonu al bunla arabayı modelle diyemezsin. Yada Google'a gidip sen bu laptopa tüm serverlarını aktar diyemezsin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı