Termal Macun Sonrası Aşırı Isınma

Sadece ısı boruları değil, borulara bağlı da bir blok var o da aşırı derece de ısınıyor, bana sıcaklık taşınıyor gibi geldi

En olmadı sonuçta ekran kartı değiştirecek değilim yeni soğutucu alırım ama başka yolu yok mu ki ya.
 
Elimde daha iyi bir termal macun olduğu için (Zalman stg2) dedim ki niye kötüsünü kullanayım ve ekran kartımın termal macununu yeniledim.
Ama sıkıntı şu ki çok daha fazla ısınmaya başladı. Acaba yanlış mı yaptım diyerek yeniden 2. defa silip uyguladım ama sonuç aynı, daha fazla ısınıyor.
Ne yapabilirim acaba ?

Dostum bende de aynı sorun oldu gtx550ti temizlerken bence blower kullan hiç gerisine karışma.Hatta ben ince bir katman halinde dağıtmıştım ve macunum gümüş içerikliydi . heralde temizleme esnasında 2'mizde fan devir ayarlarını bozduk nasıl kurcaladıksa :)
 
Evet fan devir ayarlarını kontrol etmelisin. Sıcaklık iletiliyorsa fanlar istenilen devire ulaşamıyor olabilir. Fan bağlantılarını da tekrar kontrol edebilirsin.
 
Keşke sorunum fanla ilgili olsa :(

Sizi gerçekten çok uğraştırdım ve durmadan o değil bu değil dedim kusura bakmayın gerçekten teşekkürler ama olmuyor bu gece son bir defa komple açıp yeniden uygulayacağım, gerçi umudum yok.
 
Keşke sorunum fanla ilgili olsa
Adım adım düşününce. Termal macun değiştirdin diye kartın çalışma prensibi değişmez sonuçta. İşlem yapan kart ısınır bu doğal. Çekirdeklerdeki ısıyı soğutucu blokla ve bakır ısı borularıyla alırsın. Fanlar da bu blok üzerinde hava akışı sağlayarak hava yardımıyla ısıyı soğutucu bloktan uzaklaştırır. Eğer ısı soğutucu bloğa iletiliyorsa senin yaptığın termal macun yenileme işleminde bir sorun yok demektir. Belki de kartı anakarta oturturken sorun olmuştur. Ayrıca fan devirlerini kontrol et mutlaka.
 
Casper laptop kullanıyorum hangi macunu denesem yük altında 80 - 95 derece arasına çıkıyordu. Bugün gittim pahalılar vardı ama baktım özellikleri 1 tanesi hariç o da çok pahalı idi baktım ki marka fiyatı imiş. Ufak 0.5 W için 20 TL fazla verecektim gittim bunu aldım: XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN bugünde sürdüm işlemci boşta 50 - 55 yük altında 60 - 75 arasında. Şaşırdım ya vallaha Casper illeti 80 den aşağı inmezdi. Bu macunda olmazsa arkadaşların dediği gibi bir yerde montaj yaparken hata yapmışsınız.
 
Bunu şimdi alırım da diyorum ki bunun yerine Noctua NT H1 daha uygun olmaz mı acaba bu iş için ama korkum ona da 40 tl verip işe yaramaması.

5 tane ısı borusu mevcut, bunların 3 ü baya sıcak elini yakıyor ama ortada ki 2 tane boru baya soğuk geldi bana böyle birşey münkün mü diğerleri iletirken diğer 2 borunun iletmemesi ?
 
Bunu şimdi alırım da diyorum ki bunun yerine Noctua NT H1 daha uygun olmaz mı acaba bu iş için ama korkum ona da 40 tl verip işe yaramaması.

5 tane ısı borusu mevcut, bunların 3 ü baya sıcak elini yakıyor ama ortada ki 2 tane boru baya soğuk geldi bana böyle birşey münkün mü diğerleri iletirken diğer 2 borunun iletmemesi ?
Garantiye göndermenizi tavsiye ederim tabii eskisi gibi aynı şekle sokup vereceksiniz garantiye yoksa başınıza iş çıkabilir :D
 
Garantisiz halletmek istiyorum, her neyse gerçekten uğraştınız çözülmedi ama olsun elime para geçtiğinde belki su soğutmaya geçerim.
 
Termal padlere zarar verdiniz mi? 40 TL vereceğinize önerdiğim macunu alın. Benim Casper'in termal padleride eskisinden çok erimiş bazıları yıpranmıştı. Onun kalınlığında padleri alarak ekran kartın RAM'lerin üzerine yapıştırdım. Macunu çokta kalın sürmeden hava boşluğu bırakmadan sürün.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı