ASUS X550LN Boot Sonrası Siyah Ekran Problemi

Katılım
26 Haziran 2014
Mesajlar
112
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi sosyaller, öncelikle belirtmek isterim ki bu konuyu telefonumdan açıyorum. Şu anda ulaşabileceğim bir bilgisayar vs. yok o yüzden yazım ve imla hataları için özür dilerim. Moderatörler bu konuda anlayışlı davranırsa sevinirim, teşekkürler.
Yaşadığım soruna gelince, ASUS X550LN-XO007D bilgisayar kullanıyorum. Windows 10 yüklüydü, ardından temiz kurulum ile UEFI Ubuntu 16.04 kurulumu yapıldı. Son olarak da SteamOS kurulumu yapılmış (haberim yok, benden habersiz kurulum yapılmış ve sanırım temiz kurulum değil). Bildiğim kadarıyla kurulumda hızlı kurulum seçilmiş ve kurulum başarılı bir şekilde bitmiş. SteamOS açıldıktan sonra bilgisayar reset atıyor ve bir daha açılmıyor. Asıl sorun burada bilgisayarın güç tuşuna bastıktan sonra ASUS ve Intel logosunu görüyorum fakat herhangi bir yazı yok (altta yazan Press ESC for BIOS menu gibi yazılardan bahsediyorum). Bilgisayarımın boot menü tuşu ESC, BIOS tuşu F2. Fakat bu taşlardan hiçbirisi herhangi bir menü açmıyor. Bu yüzden BIOS'a ulaşamıyorum, ASUS ve Intel reklamından sonra ekran siyah bir şekilde kalıyor. Fakat taktığım USB'ler çalışıyor, ışıkları yanıyor, mouse çalışıyor ışıkları yanıyor. Fakat ekran simsiyah. Yeniden başlatmak dışında hiçbir şey yapamıyorum, yeniden başlatmayı da güç tuşuna basarak kapatıp tekrar basarak açarak yapıyorum. Ne yapmam gerek? Önerilerinize ve fikirlerinize açığım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Düzenlemeyi yapan moderatör arkadaşa teşekkür ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Anakart pili bilgisayarın normal pili olmuyor değil mi? Bilgisayarın kasasını sökemem ne yazık ki, ama öneriniz için teşekkürler

ANAKART üzerinde takılıdır. Sizdeki ASUS laptopta bu nasıldır bir fikrim yok. Ama dediğim gibi pili çıkartıp biraz bekleyip bir süre sonra tekrar takmak işe yarayabilir.
 
Sorun hala devam etmekte, yardımlarınızı bekliyorum.

Sorunu kesin olarak çözdüm. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar için anlatmak gerekirse :
1-HDD'yi bilgisayarınızdan sökün.
2-Bir Windows USB'sinden boot edin.
3-Bölümlendirme sırasında HDD'yi takın ve biçimlendirin.
4-Bilgisayarınızı yeniden başlatıp temiz kurulum yapın.
Yöneticiler konuyu kilitleyebilirler.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı