FIFA 16 Çalışmayı Durdurdu Hatası

Kerem Bayer

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2014
Mesajlar
161
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese iyi geceler öncelikle. 1 ay önce FIFA 16 aldım vatanbilgisayardan ve güzelce oynuyordum. Fakat 1 hafta önce oyunu oynadığım esnada Ultimate Team de iken 2 sefer elektrikler kesildi. Daha sonra oyunda sürekli çalışmayı durdurdu hatası almaya başladım. Bu hatayı Ultimate Teamde maç esnasında alıyorum ki bu da çok can sıkıcı bir durum çünkü maçtan ayrıldım olarak sayıyor beni. Dolayısıyla hem alacağım coin miktarı azalıyor hem de beni mağlup sayıyor. Her neyse sorunum hala devam etmekte. Eğer yardımcı olacak kişiler varsa şimdiden teşekkür ederim.

Sistem özelliklerim;
  • Windows 10 sürüm 1607 Anniversary Pro Türkçe
  • Amd Athlon II 250 X2 3 GHZ
  • Nvidia Geforce GT 630 4GB DirectX 11.1 Ekran Kartı
  • Kingston kvr1333d3n9/4g 2x4gb Bellek
  • Everest 250 Watt Peak Güç kaynağı

Not: Tüm driverlar günceldir. Ayriyeten sistemimin bu oyunu rahat çalıştırmaya yeterli olmadığını biliyorum lakin Sayın Recep Baltaş'ın BES 1.6.2 isimli program ile çift çekirdekli işlemci ile oyunları oynama rehberini kullanarak bu oyunu da aynı yöntem ile oynuyorum ve gayet akıcı bir şekilde oynuyorum, herhangi bir problem yok. Ne olduysa dediğim gibi elektrik kesilmesinden sonra oldu. Bu arada bir çok şey denedim. Repair, save yenileme vs... lakin hiçbiri fayda etmedi. Uzun yazdığım içinde kusuruma bakmayın. Tekrardan iyi geceler herkese.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle söylemeliyim ki elektrikler gidince büyük ihtimal HDD'de işlenen o anki oyunla ilgili dosyaların zarar görmüş olabilir. Repair,save ve yenileme haricinde oyunu silip tekrar kurman sorunu çözecektir.
 
Şimdi şöyle söylemeliyim ki elektrikler gidince büyük ihtimal HDD'de işlenen o anki oyunla ilgili dosyaların zarar görmüş olabilir. Repair,save ve yenileme haricinde oyunu silip tekrar kurman sorunu çözecektir.
Yani 13GB tekrardan indireyim onu diyorsun ? Çünkü oyunu originden kayıt ettirdim tekrardan indirmem gerekecek oynamak için. Format atmıştım geçenlerde , düzelir sandım ki çoğu kişi çalışmayı durdurdu hataları için kesin çözüm demiş ama fayda etmedi. Türkçe dil seçiminden kaynaklı diyenler olmuş. İngilizce oynadım ama yine aynı. Repair yaptım olmadı. Save sildim tekrar oluşturdum. Cloud Save yerine Local Save kullandım hiçbiri fayda etmedi. Tekrardan silip kuracağım pekala. Umarım işe yarar.
 
Format attığında sadece sistemin kurulu olduğu HDD bölümüne mi format attın yani bu format oyunun dosyalarını da sildi mi ? Yeniden yükledin mi formattan sonra oyunu? Eğer silinmediyse silip tekrar kurmanda fayda görüyorum.
 
Format attığında sadece sistemin kurulu olduğu HDD bölümüne mi format attın yani bu format oyunun dosyalarını da sildi mi ? Yeniden yükledin mi formattan sonra oyunu? Eğer silinmediyse silip tekrar kurmanda fayda görüyorum.
Sadece sistem dosyalarının olduğu HDD'ye işlem yaptım. Oyunun dosyaları silinmedi. Şu anda oyunu tekrardan indiriyorum. Bittiğinde sorun yaratıp yaratmadığını yazarım.

Bugün yaklaşık 4 saat aralıksız oynadım. Toplamda 12 maç yaptım. Türkçe dil ile oynadım. Herhangi bir sıkıntı yok şu an için. Arıza çıkmadı henüz , umarım da çıkmaz. Tekrardan sağ olasın.
Yetkili kişiler konuyu kapatabilirler. Çözüldü çünkü.
 
Kerem reis aynı sorun bende de var maç oynarken çalışmayı durdurdu hatası veriyor. Ne yaptıysam olmadı işte belgelerim de ki dosyasını sildim format attım olmadı yine hata verdi. Sende anladığım kadarıyla yeniden yükleyince oyunu oyun hatası gitti fakat bende onu da denemiştim oyunu silip tekrar yüklemiştim fakat yine hata vermişti. Sorum şu olacak ekstran dan herhangi bir şey yaptın mı? Bu konudan çok sıkıntılıyım. Cevap verirsen sevinirim.
 
Reis sana söyle diyeyim. Oyunu ben kasım ayında aldım. Aralık ayının ortalarına kadar sıkıntısız oynuyordum kasmadan falan olmadan daha ki oyun güncellemesi gelene kadar oyun güncellemesi oldu. Aralık ayında oyun çalışmayı durdurdu hatası vermeye başladı. Ondan sonra ne yaptıysam olmadı işte oyunu silmeye kadar hatta formada kadar uzadı bu olay ama bana mısın demedi. Sonra umudu mu kesmişken haziran ayında bir güncelleme geldi ve oyun hatası gitti tekrar oynamaya başladım. Hatasız olarak ama yine geçen temmuz ortalarında gelen güncelleme ile oyun tekrardan hata vermeye başladı. Orıgin konuşmaya çalışıyorum ama anlaşamıyorum. Bende de dil yok.. çeviri programlarından da olmuyor anlayacağın bir türlü çözüm bulamadım ben bu oyunu oynamak için ille güncelleme mı beklemek zorundayım ?Bir bu işlerle ilgilenen bir yer falan olmasa oraya gideceğim fakat onu da bilmiyorum o kadar para verdim oyuna. Oyunu oynayamıyorum. Bu da beni çok üzüyor. Adamlar korsanı kırıp oyunu oynuyorlar biz paramızla oyunu oynayamıyoruz. Çok can sıkıcı bir durum. Bir şey değil bende bf 4, gta 5,fifa 2015, fm 2016 mortal kompat, dirt rally falan oyunlar var onlarda hata falan yok bunda var sadece. Çok sıkıntılı olduğum için bu kadar uzun tuttum. Bu kadar uzun yazdığım için çok özür dilerim ...
 
Estağfurullah. Bu senin bilgisayarına ait bir sorun olarak görülmemeli o halde. Bu güncellemeler senin bilgisayarının bir bileşeni ile uyum sağlamama durumu denilebilir. Kesinlikle hata sizle alakalı değil ve dediğinizde haklısınız. Orijinin iletişim birimiyle iletişime geçtiyseniz lütfen atılan mesajları burada paylaşın benimde çat-pat ingilizcem ile ya da ingilizcesi daha iyi bir arkadaşımızın yardımı ile soruna bir çözüm getirebiliriz. Fakat güncellemelerde açık olabiliyor. Mesela hâlâ Csgo'da anamenüde bug'lar mevcut. Ve oyun nerden baksanız 4-5 senelik.
Bu tür durumlar can sıkıntısı yaratabiliyor dediğiniz gibi. Sonuç olarak bir para ödeniyor ve hizmet alınamıyor. Umarım kısa süre içinde sorununuzu çözebiliriz. Dediğim gibi siz yazdıklarınızı ve aldığınız cevapları buraya güzel bir şekilde yazarsanız sanırım daha iyi yardım edebilirim,edebiliriz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı