Çözüldü Win-updated sistemi kasma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BüyükUsta2

Kilopat
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba değerli Technopat kullanıcıları.

Bugün bilgisayarımda ani kasmalar gördüm. Ama bu kasmalar hemen geçmiyor. Görev yöneticisinden "win-updated" Adlı bir uygulamayı sonlandırınca çözülüyor. Bu uygulama CPU'nun %56'sını kullanıyor.

Lütfen yardım edin.

@Recep Baltaş @Ali Güngör
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bendede aynı sorun var senin konunu gördükten sonra bende cevap istemek için yazacaktım ama üyeliğim tamamlanamayınca cevap yazamadım aynı sorum bendede vardı internette araştırdıktan sonra sorunumu çözdüğüme inanıyorum görev yöneticisinden win-uptaded.exe ya sağ tıkla ve özellikler de ve .exe uzantısını .rar vb. şeyler yap geçicide olsa bir çözüm büyük ihtimalle bir virüsmüş daha bilgili arkadaşlar varsa yazabilirler ben sadece kısa bir çözüm yolu sundum
 
Sorun çözülmüştür. Çözüm yöntemi alt kısımda yazmaktadır. Konu kilitlenebilir.

Öncelikle bilgisayarımıza donma, kasma v.b şeyler yapan "win-updated" adlı programa açıldığı zaman sağ tıklıyoruz. Ayrıntılara git seçeneğine basıyoruz. Oradan çıkan yere sağ tıklayıp dosya konumuna bakıyoruz. Eğer orada bir şey bulamaz isek (Dosya konumunun boş olması gibi) ayrıntılara yeniden dönüyoruz. Hizmetlere git diyoruz ve orada karşımıza çıkan yerden durdur diyoruz ama bu sadece geçici olarak kapatıyor. bir sonraki gelişte ise sağ tıkıyoruz. Özellikler diyoruz. Yukarıdaki seçeneklerden "Güvenlik" seçeneğine tıklıyoruz. Orada düzenle diye bir seçenek olacak. O seçeneğe bastıktan sonra
o kısımda "İzin verme" Seçeneklerini işaretliyoruz. Uygula ve tamam deyip kapatıyoruz. Uygulamada bir daha başımıza bela olmuyor.

Bu şey aslında bir virüs. Virüs programı kullanmayan bilgisayarlar hemen bunu kapıyor.

Sırf bu virüse bu kadar uğraştıktan sonra gidip bir McAfee satın aldım ve gayet memnunum.

Benden size bir öneri;
Güvenlik duvarınızı bir oyun için kapatmayın. Daima açık kalsın.
Ve McAfee gibi güvenilir ve sıkıntı çıkarmayacak virüs programları kullanın. Rahat bir şekilde bilgisayar kullanmak istiyorsanız bilinen ve kaliteli bir virüs programına para verin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı