Aileyi Bisiklet İle Ulaşıma İkna Etmek

Konuya ilk önce ben motor istiyorum diye girilir, aile karşı çıkar, ikna etme çabaları başlar, motor isteyen taraf ailenin karşı çıkmasına savunma olarak bisiklet alın bari der ve bun konu üzerine yoğunlaşılır, birkaç gün ikna çabaları devam eder, aile ikna olacak gibiyse duruma göre ikna çabalarının üzerine gidilir ya da biraz zamana bırakılır ancak aile ikna olmayacak gibiyse iki tekerci taraf B planına geçer, bu planda iki tekerci arkadaşın en yakın arkadaşları da olaya dahil olarak aileyi ikna etmeye başlar, sülaleden mutlaka motorculara destek olan birisi bulunarak aileyi ikna etmesi için bu kişi ikna edilir. Kolay gelsin.
Sonucunda ikna edilselerde edilmeselerde ekipmansız yola çıkmayın, çıkarmayın.
İlk önce R6 göstercen. Onlar yuh dicek. Sonra CBR 250 R sonra hadi Cbf alın dicen. Ona da karşı çıkcaklar sonra 3 Bin tllik bisiklet ve en son olarak istediğin bisikleti göstercen :) İlk önce fazla gösterip sonra uygunu gösterince insan bari bunu da yapayım diyor.
 
Kardeş burası Türkiye bisikletliye hiç saygı duymuyorlar. Bi araba kazasında ağır yara alman olası. Size o kadar harcama yapamaya bilirler. Gidin bi işe girip çalışın. Sağlam bi işe ama.
Parayı harcamaya kıyamazsınız.
 
Verdiğim örnek belki iyi olmayabilir ancak ailene hiç sormadan izin almadan sürekli al ve bisikletinle git gel kızsalar bile bir zaman sonra hem bir zararının olmadığını hemde seni fikrinden vazgeçiremeyeceklerini anlayacaklar, kararlı olun.
 
Verdiğim örnek belki iyi olmayabilir ancak ailene hiç sormadan izin almadan sürekli al ve bisikletinle git gel kızsalar bile bir zaman sonra hem bir zararının olmadığını hemde seni fikrinden vazgeçiremeyeceklerini anlayacaklar, kararlı olun.

Eğer çok zorlarlar ise öyle yapmayı düşünüyorum.

Bence bunu bisikletin kaliteli ise yap. Kalitesiz ise zincir falan atıyor. Zamanında çok uğraştım.

Bisikletim 2011'de çıkan Bianchi Dağ Bisikleti. Zincirin atmasının sebebi vites ayarı ile ilgilidir bisiklet ile ilgili sıkıntı yok :)
 
Bisiklete dışarıdan baktıkları için korkuyorlar :) Oysa ki şu açıdan baktığında sen huzur doluyorsun. Şu manzaraya karşı ölmek sana veya bana korku yaşatmıyor belkide.
Ailene o güveni aşılaman gerekiyor, Recep Abinizi örnek gösterin. Bu adam da bisiklet sürüyor ise bir bildikleri vardır diye düşünürler. Ailenizde bisiklet süren biri varsa onu örnek gösterin.
Caddelerde serserilik yapmadığınıza ikna edin, amaç tamamen güven aşılamaktır.

20160812_155805_HDR.jpg


Ben bu bisikletin üzerine sayamayacağım kadar çok vakit geçirdim ve hepsi ömrüne ömür kattı. Bir köşede oturup ölmeyi beklemektense kıçınızı kaldırıp biraz hareket etmeniz gerekiyor.

İnanın son 6 aydır bisikletle tek bir sorun yaşadığımı dahi hatırlamıyorum :) İnanılmaz huzurlu bir biçimde bisikletimi sürüyorum. İşime de gidiyorum bisikletle, gayet güzel bir başlangıç oluyor gün için.
Üst seviye bir bisiklet ve kaliteli bir sürücü ile sana yaşattığı hazzın tarifi yok ancak tehlikeli tarafını da reddetmiyorum, kaza yaşama olasılığın elbette var ancak bilinçli bir sürücü kolay kolay kendi hatasından ötürü kazaya karışmaz. Kendimden bilerek söylüyorum.

Son tahlilde sahip olduğum bisiklet bu : Dünya üzerinde "Ben saksı değilim" diyebilecek cesarete sahip herkesi de bisiklet sürmeye davet ediyorum. Ve bisiklet ile tanışmadan ölecek insanlar için gerçekten ama gerçekten üzülüyorum. İnsanın kendini böyle bir zevkten mahrum bırakması hoş değil.

Tarafını kendin seçiyorsun : "O paraya motor alır, oturduğum yerden kendimi yormadan giderim" diyenlerin tarafında kalmakta da özgürsün. 25 yaşında kafam kadar göbeğe sahip olmakta da.
55 yaşında kalp ve damar hastalıklarına yakalanmakta özgürsün. Otomobillere fahiş oranda vergiler vermeye, her benzin istasyonunda amansızca soyulmaya, trafikte saatlerce mahkum kalmaya, metrobüste insanların ter kokusunu çekmeye, her sabah içi tıklım tıklım dolu gelecek bir otobüsü beklemeye, o otobüse mecbur kalmaya, aynı o otobüsteki insanlar gibi SANA VERİLEN SINIRLARIN İÇERİSİNDE YAŞAMAYA ÖZGÜRSÜN.

Bu metni okut, ailen zaten gaza gelip sana bir Santa Cruz DH alacaktır :) Son olarak ucuz bir bisiklet ile git her daim :)

20160812_155605_HDR.jpg
 
Geçmiş olsun. Senin ekipmanın var. Ekipmanın olmasa ekipmanlarını alırlar. Bizimkiler ekipman bile almıyor. Neymiş efendim sokaktaki velet kask takıyor mu? Ulan o çocuk 8 km hız yapıyor ben ise 25-30 km yapıyorum. Altım da yol bisikleti olsa bir de ekipmanlarım olsa 45i bile zorlarım. Pazartesi günü baya kaza yaptım. Neymiş efendim iyi ki kolum kırılmış. Çıldırıcam ya! Yüzüm de yara oluştu. Elim de yara oldu. Bisikletimi bizim okulun oraya kitledim ve bu gün almaya gittiğim de çalındığını gördüm. U lan bisiklet zaten bozuk sen niye onu çalıyorsun? Yok arkadaş yol paranı vermiyoz mu? Bu ara da ister isen yaralarımın fotoğraflarını atabilirim. Neyse küçük bir isyandan sonra. Israr et abi. Ben okula havalar sıcak iken bisiklet ile gitmek istiyorum de. Başka arkadaşım çağırdığın da bu ezik bisikleti mi götüreyim de. Biraz para biriktir atıyorum 200 TL. Alacağın bisiklet 1000 TL de ki %20 sini ben vericem kalanı siz verin de. Bir de bizimkiler çalışmaya da izin vermez. Neymiş istediğini almıyor mu? Almıyorsunuz tabi. Bizim kinin taa orta okuldan 2 tane bisiklet sözü var. Eğer bu dönem almaz ise de ki işte 60 alıyor isen teşekkür alırsam bisiklet al gibi bir şeyler de. Ve ses kaydı al. Kağıda imza falan attır. Ondan sonra da teşekkür alıp ta almıyor ise zaten sözün de durmuyorlar dır. O zaman hiç bir şey bekleme. Bizimkiler de öyle. Gerçi ben ses kaydı felan almadım zamanında.
Geçmiş olsun. Yeni bisikletini aldığında en azından Kaskını da al gerçekten gerekli bir ekipman. Bu arada şu konuya da bir bak bir gün içinde fazlasıyla problem yaşamışsın :). Gusül Abdesti Nasıl alınır (Boy)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı