Konsola kaybedilen güven

Hangisi


  • Oy verenlerin toplamı
    34

MrClutchh

Kilopat
Katılım
10 Mayıs 2013
Mesajlar
1.714
Makaleler
2
Çözümler
3
Merhaba Technopat ailesi,
Sizlerle tartışmak istediğim bir konu var daha doğrusu fikirleriniz almak istediğim. İki nesildir Playstation konsol sahibiyim ancak yeni nesilde güvenimi yitirmiş bulunmakta. 3.500 TL gibi bir miktar ile "abartı olmayan" oyuna yatkın yetenekli bilgisayarla devam etmek mi yoksa başarısız bir konsolla devam etmek mi? 2008 yılından itibaren bilgisayar oyuncusu değilim. Çok özlemişim bir notebook ile oynadığım da anlamış bulunmaktayım.
 
Konsolun başarısız olan kısmını anlamadım ama PC'yi özlediysen ve o içine siniyorsa PC al. Gidip teknik özelliklerini falan karşılaştırma. Direk hangisi içine sinerse onu al. Ben konsolu seviyorum konsol aldım. Exc. oyunları güzel, Dualshock 4 ile oynaması keyifli falan benim için daha güzel oldu PS4 onu aldım ve daha zevkli oluyor PS4'te. Sen diyorsan ben PC seviyorum özledim ve PS4'te rahat edemiyorum Exc. oyunları da umursamıyorum git PC al yani.
 
grafik ayarlarını değiştirme yok.
Tek şekilde optimize ediyorlar. Son dönemde çıkan hele ki Arkham Knight'tan sonra oyunların PC portları çok kötü. Grafik değiştirme olmaması konsol için normal bir şey çünkü konsolu özelliştiremiyorsun. Mesela PC'de yüzlerce farklı sistem olduğu için her sisteme optimize etmek daha zor. IOS ve Android gibi. IOS sadece bir kaç cihazda varken Android binlerce farklı cihazda var. Dolayısıyla IOS genelde daha stabil oluyor Android'e göre. Ama modlama desteğinin olmaması kötü yine de bunun iyi yanı da hack diye bir şey yok.
 
Yıllar geçse de soru tipi değişmeyecek sanırım. Önemli şey o konsola özel oyunlar, örnek olarak Souls serisi fanı olan birisi olarak her ne kadar seriye dahil olmasa da Bloodborne'u oynamak istiyordum ama bu bana PS4 aldırabilecek kadar güçlü bir sebep değildi. Gerekirse kiralarım ödünç alırım yinede oynar bitiririm ama tek başına Bloodborne PS4 almak için yeterli değil benim gözümde. Bunun gibi eğer seni çeken birden fazla exclusive oyun var ise konsol almayı düşün. Ama düz bir şekilde konsolu pcye karşı koyarsan çoğu alanda kaybedecektir. İşin sonunda her şey yine keyif almaya bakıyor. Bunda oyun oynanır bunda oynanmaz gibi bir kanun mevcut değil.
 
Üç sene sonra yeni konsol çıkıyor ve 6-7 yıl götüreceği söyleniyordu kandırılmış hissediyorum. Bilgisayarları upgrade yapmak daha mantıklı geldi. Oyun dersen ben dijital aldığım için oyunları kazıkci firmalara para yedirmiyorum şuana kadar 220 liraya 10 oyun almışımdır.
 
Üç sene sonra yeni konsol çıkıyor ve 6-7 yıl götüreceği söyleniyordu kandırılmış hissediyorum. Bilgisayarları upgrade yapmak daha mantıklı geldi. Oyun dersen ben dijital aldığım için oyunları kazıkci firmalara para yedirmiyorum şuana kadar 220 liraya 10 oyun almışımdır.
Konsol 2013'ün sonbaharında çıktı. Yani 3 sene sonra konsol çıkarsa 6 senesini tamamlamış olacak. Neden kandırılmış hissediyorsunuz anlamadım. Zaten PS5 çıksa bile 3-4 sene sonra destek direk kesilmez.
 
PS3 içinde destek kesilmedi. Çıkan oyunlara bakarsanız fifa gibi sürekli sadece kadrosu yamalanan menüsü değişen oyunlar olmuş oluyor. Demem o ki bir daha evime konsol sokmayacagim upgrade edilmesi gerekecekse, upgrade edilmeye uygun şekilde tasarlanmali o halde oyun konsollari bizde upgrade edelim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı