Yan Binadan İnternet Getirtmek

108971

Kilopat
Katılım
26 Nisan 2016
Mesajlar
934
Makaleler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar. Başlıkta da anlattığım gibi 2 yıldır alt yapı çekilmeyen bir binaya sahibim TTNET sağolsun. Benim aklımda şöyle bir şey var. Yan bina da alt yapı var ve oraya internet bağlatma yaparak oradan kabloyu kendi binama döşeyerek odama kadar kabloyu götürtmek ve orada kullanmak. Ping ne kadar oranda artar ? SuperOnline ADSL almayı planlıyorum. Sizce almalı mıyım ? TTNET'i bana kimse önerme yapmasın zira 2 yıldır alt yapıyı çekmeyen onlar. Bir de SuperOnline ekipleri bunu yapar mı ? İstanbul Esenyurt'ta yaşıyorum. Yaklaşık olarak alacağım hız ve ping ne kadar olur ? Eğer şuanlık memnun olduğum Turkcell VINN gibi oyunlarda pingim fazla yüksek olmayacaksa ve hızım 12-15 mbps arasında dolaşacak ise almak isterim.
 
İlk öncellikle 2016 yılında böyle bir sürede çok basit olan hat çekme işlemini yapmayan Türktelekom a yazıklar olsun diyerekten cevap vereyim. Asıl sorunuza gelmeden bunlar hem hat çekmeyip o şekildeki bir başvuruyu da kabul etmeyebilirler, Ping ve hız olayı ise yine oradaki alt yapı ile ilgili ama tatmin edici olacağını düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk öncellikle 2016 yılında böyle bir sürede çok basit olan hat çekme işlemini yapmayan Türktelekom a yazıklar olsun diyerekten cevap vereyim.Asıl sorunuza gelmeden bunlar hem hat çekmeyip o şekildeki bir başvuruyuda kabul etmeyebilirler,Ping ve hız olayı ise yine oradaki alt yapı ile ilgili ama tatmin edici olacağını düşünüyorum
Gerekirse yan binaya üyelik vs. açtırıp elektrikçiye bağlatma işlemlerini yapmasını söylerim. Parasını da veririm tabii :D
 
O iş yazıldığı kadar kolay olmuyor ne yazık ki. Apartmanın kutusuna gelen internet/telefon hattındaki kutunun içerisinde mevcut kat sayısına göre soketler bulunmaktadır. Her ev için 2 adet soket olmaktadır. Git gelli iletişim sağlanması için yani bizim dilimizde anlayacağımız yükleme ve indirme iletimi diyelim, o işlemi görmektedir o iki kablo. Zaten kapına gelecek olan her hangi bir internet şubesinin teknisteyeni bu adres bu binayı göstermiyor malesef işleminizi gerçekleştiremem diyerek çekip gidecektir. Bu işlemler hat nakil işlemlerinde olmaktadır genelde. Yanlış bir adresten dolayı 1 hafta ev telefonunun çekilmesini beklemişliğim var. Demek istediğim farklı bir apartmandan hat çektirmeni kabul etmiyorlar fakat kendi apartmanında eğer bir başkasının ev telefon hattı var ise o telefon hattından kendine internet çekmene izin verilmektedir.

Şirketler arasında ki düşüncene gelecek olursak. Her şirketin şikayetçi müşterileri vardır. Evet bende şikayetçiyim işlemlerimi acayip yavaş yapmaktalar ama ben bir Türk Telekom kullanıcısı olarak evime doğru donanımları sağladığım için kesintisiz ve Türkiye çaplarında kullandığım pakete göre gayet iyi ping almaktayım. Siz kullanıcılar eğer iyi iletim yapmayan kablolar ve uzun kablolar kullanırsanız gayet bariz bir şekilde internet problemleri yaşarsınız. Bu internet kabloları yıllar boyu dayanacak diye bir şey yok sonuçta 1 yıldan sonra bazıları daha kısada olabiliyor ömürlerini yitiriyorlar ve iletim güçlerini kaybediyorlar. Buda sizin internet sıkıntılarınızı hatta kablo üzerindeki iletişimi engelleyecek dış faktörlere sebep açıyor. Bu yüzden güzel bir donanım şarttır.

Apartmanına illa Türk Telekom internet hattı çekecek diye bir olayda mevcut değil. İstersen bir elektrikçi yardımı internetten anlayan ve bu uğraş dolu işi kabul edecek bir işçi arkadaş bulursan bunu yaptırabilirsin. Süperonline şirketlerine de danışabilirsin. Fakat internet sağlayıcısının gelmesi daha mantıklı çünkü sonuçta internet gücünü sana verecek şirket kendine özgü bir sistem kullanabilir o yüzden elektrikçiye bulaşmamak gerekir.

Özetleyecek olursak;
Donanım kablosu olarak CAT6 kullanmanı öneriyorum.
Tek bir şirkete bağlı kalmayarak bulunduğun mevkinin alt yapısını araştırarak en iyi alt yapıyı sunan şirketle çalışmanı öneriyorum.
Unutmamanı tavsiye ederim ki bir çok şirket Türk Telekom'un alt yapısını kullanmaktadır. Buda demek oluyor ki ben süperonline kullanıyorum. Süperonline de bir hat problemin çıkarsa sen süperonline ye şikayet bırakırsın süperonline'de türkr telekoma bildirim yapar eninde sonunda yine türk telekomun eline düşersin. Bunların araştırmasını yapmış ve yaşamış biri olarak söylüyorum. Okuduysan bunları teşekkür ederim önerilerimi dinlemeni tavsiye ederim.
 
Hocam asla ama asla TürkTelekom almam. Neden bana 2 yıldır hizmet vermeyen bir firmadan hizmet alayım ? Aptal mıyım ben ? Ben aylık 200 TL internet faturasına ödüyorum VINN'lar yüzünden. 2 yıldır alt yapı çekselerdi bunların hiçbiri olmayacaktı. Siz övün zaten o salak firmayı. 2007'de ödediğimiz faturanın da 10 TL'sinin ödenmediğini savunan, aptal bir müşteri hizmetlerine sahip olan o rezil firmayı savunmayı nasıl beceriyorsunuz anlamıyorum. Ha bazen iyi internet veriyor, iyi müşteri hizmetleri karşınıza çıkıyor o zaman övebilirsiniz ancak neden övdüğünüzü de belirtmeniz lazım. Ayrıca ben size Türk Telekom kullandım, memnun değilim gibi bir yazı yazmadım. Bundan kaynaklı da beni azarlamana gerek yok. Mesela bu konu altından benzer konular bölümünde birisi bunu yaptırmış. Bende bundan yola çıkarak bir konu oluşturdum.
 
Canım kardeşim sen yanlış algılamışsın estafurullah azarlama ya da Türk Telekom'u savunma niyetim yok. Demek istediğim Türkcell Süperonline ADSL hizmetlerinde Türk Telekomun alt yapısını kullanıyor. Türkcell'in ADSL alt yapısı hiç bir şehirde kendisinin değil. Kendi döşediği tüm hatlar fiber hatlar. Fiber hattan ADSL sinyali verilmez zaten kablo farkı var. Süperonline kullanırken bir gün ADSL sorunun olur sen Süperonline yi ararsın ama Süperonline de kiralamış olduğu alt yapının sahibini arar böyle böyle bunu düzeltin der yine kiralamış olduğu firma Türk Telekom demek istediğim budur. Evet bekletiyorlar bende bekliyorum mesela 16mb hızdan 24 e geçmeyi 1 aydır ama benim en iyi alt yapımı sunan firma bu mecbur kullanıyorum. Sen istediğin firma ile çalışabilirsin burda övgü yada savunma yok. Demek istediğim kendisine ait olmayan alt yapıyı kiralıyor binevi.

Yanlış anlamışsın dediklerimi ben iyi ve kesintisiz internet için tavsiyelerde bulundum. Oyun demişsiniz ben oyun için hızlı internet isterim size 16mb ve altı hız yetiyor ise bu sorun değilse süperonline 16 mb kullanın fark yok.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı