Intel i7 6700HQ GTX 965M Sistem Ani FPS Düşme Sorunu

Glugulu

Hectopat
Katılım
29 Nisan 2016
Mesajlar
95
Çözümler
1
Herkese merhabalar. 2 ay önce ASUS GL752VL modelini aldım ama oyunlara girdiğimde ani FPS düşüşleri oluyordu. Ben de çözüm aramaya başladım, FPS düşüşleri olduğu zaman Alt+Tab yaparak işlemci frekansına baktım ve işlemci frekansının düştüğünü farkettim. Çözümünü maalesef bulamadım, bunu da denedim:
Bu arada sistemim:
  • NVIDIA® GeForce® Experience GTX™ 965M 4 GB
  • Intel® Core™ i7-6700HQ CPU @ 2.60 GHz (8 CPUs), ~2.6 GHz
  • 16 GB RAM
  • 1 TB HDD
  • 128 GB SSD
  • DirectX 12
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda çok kez araştırma yaptım ve denediğim yöntemler ise şunlar oldu.
Öncelikli olarak ısı problemi, bunu fanı kontrol ederek ve de işlemci macununu kontrol ederek giderebilirsiniz. Soğutucu kullanmanızı da öneriyorum.

Yüklediğiniz sistem beraberinde mi geldi? Güncel ve de güvenilir bir sistemden yükleminizi tavsiye ederim.

Ek olarak ise driverların kendi web sitesinden güncel olanları yüklemenizi tavsiye ederim. Zira benim fps 50lerde gezerken format sonrası epey artış oldu ki senin sistemin sağlam.

Bunlarla uğraşmak istemezseniz en temiz çözüm garantisi varken servise vermek.
 
Eğer elinizdeki tüm seçenekleri değerlendirip yine de sonuca varamadıysanız problem üründe de olabilir bizim göremediğimiz, garantiniz varken çok uğraşıp kendinizi yormayın geri verin bi baksınlar.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı