İnternet Kafe İçin Sistem Tavsiyesi

Hocam olmuşken iyisi olsun bir kere toplayacağız diye düşünüyorum, APU sistem hiç tanımadığım bir sistem olunca içime pek içime sinmiyor, ayrıca CCBot HDD olmayacak makinalarda hız olarak bir sıkıntı yaratır mı? Monitör hariç 2000 TL ayırdım alacağım bilgisayarlara.
Birader 10/100/1000 switch kullanacaksın ve fibernet olacak yoksa normal 10/100 altyapı ile makine 5-10 dk arası boot eder ve acayip sorunlar yaşarsın.
 
AMD RX460 sizin işinizi yeterince görecektir. İşlemci olarak da P ibareli bir işlemci daha mantıklı olacaktır. Arkadaşların dediği gibi gelenler genelde moba türü, f2p oyunlar oynayacağından pek ağır sisteme ihtiyacınız yok. En başta dediğim gibi RX460 size yetecektir. Çünkü RX460 moba f2p oyunlar için optimize edilmiş bir kart.
 
Birader 10/100/1000 Switch kullanacağız ama kablolarımız Cat6 sıkıntı olur mu?
Ne sıkıntısı birader mis gibi olur ama dandik switch kullanma ve makine donanımları aynı olmalı en iyi verim için söylüyorum kendi akrabamın adına açtığım kafedeki donanımı söylüyorum.
-A8-7650K
-8 Gb Ram 1866MHz
-Asus A68hm-k
-300W Kasa
-Tenda 10/100/1000 Gigabit Switch
-Turkcell Superonline Fibernet
CCboot'un gamedisk özelliği sayesinde ayrı bir program ile oyunları ana bilgisayardaki SSD sayesinde yavaşlama olmadan 30 bilgisayar oynar. Yada hiç server ile uğraşma ağ üzerinde binlerce bilgisayara dosya paylaşımı sağlayan ethernet girişi olan HDD kutuları var.
 
Bence en mantıklısı APU kurmanız. Zaten kafeye gelen gençler genelde LOL gibi oyunları oynuyor. Ama APU sistem ile bile GTA oynarlar. Fazla harcamaya gerek yok.
Abi benim kafem faaldi zaten bu zamana kadar ki müşteri kitlemin içinde yeni çıkan bütün oyunları takip edip bitirmeden kalkmayan en az 10 - 15 müşterim var, kafeyi tadilat yaptırdık, tadilata girince artık müşterilerde yeni sistem beklentisi oluştu ister istemez. Mevcutta bulunan makinelerimiz artık yeni nesil oyunlarda low ayarlarda bile sıkıntı yaratmaya başladı o yüzden biraz masraf yapalım yapmışken diye düşünüyorum, en kötü şartlarda 15 ayda makineleri amorti ederiz gibi. Uzun lafın kısası APU sistem cazip gelmiyor 100.000 TL gözden çıkmış durumda :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı