İngiltere'den alınan bir telefon Türkiye'de kullanılabilir mi?

ayreonthepoet

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2015
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben iki haftalığına İngiltere'deyim ve HTC 10 almayı planlıyorum. Vergi geri ödemesi alabilmek için Currys PC World (Brighton ve Eastbourne şubeleri) isimli mağazaya gittim. Telefonu sorduğumda bana sattıkları telefonların Avrupa dışında kullanılamayacağını ve Türkiye'nin listelerinde olmadığını söylediler. Bilen birisi bunu teyit edebilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben operatörlerden alınırsa kullanılamıyor diye biliyorum. 2 tane telefon aldık yurtdışından. İkisi de kullanılıyor bir sıkıntı yok.
 
Ben operatörlerden alınırsa kullanılamıyor diye biliyorum. 2 tane telefon aldık yurtdışından. İkisi de kullanılıyor bir sıkıntı yok.
Haklısınız operatör telefonlarında sim kilidi oluyor. Ancak görevliler bunu söylerken sim kilidiyle ilgili bir ayrım yapmadılar.

Bahsettiğiniz telefonları hangi ülkede aldınız acaba?
 
Sim Free Phones | Carphone Warehouse
Carphonewarehouse şubeleri git.
Sim free telefon al.
Türkiye'nin telekomünikasyon sistemi avrupa ile aynı.
Burda sorun olmaz kullanabilirsin.
Eastbourne daki Currys'in telefon köşesi tamamen Carphone Warehouse aitti (onları telefonları, çalışanları vs.) onlar bana söyledi Türkiye'nin listelerinde olmadığını.

Sonuç olarak bu engelin kullanılan sistemden daha çok Carphone Warehouse şirketinin kasıtlı olarak yaptığı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bilen biri (İngiltere'den telefon almış birisi) varsa doğrulasın istedim.
 

Geri
Yukarı