Intel i5 3210M Sıcaklık Sorunu

Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
379
Yer
Samsun
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Intel i5 3210M model işlemciye sahibim. Çok fazla ısınıyor. Termal macun bakımı yaptım sonuç yine aynı. Ekran kartım %100 yükte 70 dereceyi geçmiyor ama maalesef ki işlemci 95 derece oluyor %100 yükte. Termal macun yapmadan önce ekran kartım ısınmıyordu ama işlemci ısınıyordu, yaptım yine değiştirmedi sonucu. Dizüstü soğutucum da var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Fanlarını kontrol et belki de artık görevlerini yerine getiremiyorlardır.
  • Termal macunu doğru uyguladığına emin misin.
  • Soğutucu blokta bir sıkıntı olmasın.
  • Sen bir sıkıntı bulamadıysan bu işten anlayan bir bilgisayarcıya götür.
 
Dizüstü soğutmasında sıkıntı yok ekran kartı %100 yükte 70 dereceyi geçmiyor. Aldığım harici soğutmada da sıkıntı yok. Macunu doğru uyguladığıma eminim çünkü bu yazıyı yazdıktan sonraki sabah macunu değiştirdim gene sonuç aynı 70 dereceyi geçmiyor ekran kartı %100 yükte. Soğutucu blokta dediğim gibi olsa ekran kartı da etkilenirdi. Termal macun 5 TL'lik ucuz. İyi bir termal macun alıp deneyeceğim bir de.

Bu model XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN termal macunu aldım önceden de bu model termal macunu önceden almıştım baya etki etmişti şimdi ise etki etmedi 90 derece yükte işlemci. İşlemci ısındıkça daha az kullanıyor kendini ve ekran kartı mhz hızı düşüyor. Bu ısınmayı nasıl engellerim ?

Yok mu yardım edecek ?
 
GT 630m. Şuan çekemem ama bir videodan bu fotoğrafı aldım soğutucu blok ve neredeyse tüm parçaları aynı.

@Recep Baltaş
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    67,6 KB · Görüntüleme: 235
Casper mı kullanıyorsunuz? Ben Casper kullandığım halde %100 de iken 90'nı geçmiyor. Boştayken 50 - 55 derece. Nette gezinirken 55 - 60 arası geziniyor. Ağır oynamıyorsam 75 dereceyi geçmiyor. Ağır oyunlarda 90 derece çok sürekli oynayınca da kapanıyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı