Intel i5 3210M Sıcaklık Sorunu

Fotoğrafta göremedim ama temassızlık olma ihtimali var. İşlemci soğumadığı için performans düşüyor. Genellikle 4 yıl ömre ulaşan hesaplı satılan standart dizüstü bilgisayarlarda sıklıkla bu durum yaşanıyor. Bakım temizlik de yapsanız malzeme ömrü çok uzun olmayacak şekilde tasarlanıyorlar. Sıkılığı bir kontrol ettikten sonra, işlemciyi yoran yazılımsal bir sorun da yoksa fanı bir kontrol etmenizi tavsiye edeceğim.
 
Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Fanı kontrol edeceğim. Zaten önceden fan sesli çalışıyordu biraz son devir döndüğünü belli ediyordu şimdi etmiyor pek bir bakayım fana.
 
Aslında benim bilgisayarda da sorun yok sadece oyun oynayınca bir süre sonra kasmalar başlıyor 90 dereceye falan çıkıyor normal internet, müzik..vs. takılınca ısınma 60 dereceyi geçmiyor kolay kolay. Herhangi bir yazılımda kullanmıyor. Boşta iken 50 - 55 arasında geziniyor. Acaba yeterli soğutma mı yapmıyor fan? @Recep Baltaş @Ali Güngör
 
Son düzenleme:
Benimki 70 dereceye çıkıyor 70 50 60 65 o dereceler Chrome açık iken fanı yağlayıp deneyeceğim olmaz ise fan satın alacağım 40 TL falan var ama daha ucuza bulurum.
 
Benimki 70 dereceye çıkıyor 70 50 60 65 o dereceler Chrome açık iken fanı yağlayıp deneyeceğim olmaz ise fan satın alacağım 40 TL falan var ama daha ucuza bulurum.
Oyunda iken mi 70 derece oluyor kardeş yoksa sadece Chrome ile nette takılırken mi?

Oyundan çıktım 1 dk sonraki sıcaklığım hemen düşüyor. Fanda sorun olsa hemen iner mi? Oyunun içinde 5 dk sonra 90 derece oluyor 90 bazen zor geçiyor. Anlamıyorum ki 80 - 85 olsa tamamda 90 dan sonrası fazla.
ss.png
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı