Intel i3 3220 RX 470 Darboğaz Yapar mı?

Arsenic

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2014
Mesajlar
58
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Intel i3 işletim sistemim ve +80 Sertifikalı 500W kasam var. Öncelikli olarak,
  1. RX 470 ekran kartı darboğaz yapar mı? Yapmaz ise bu kart beni kaç yıl daha rahat götürür?
  2. Kasanın PSU kısmı yeterli midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin sisteminizde darboğazı ekran kartı değil işlemci yapar. Ne yazık ki yeterince güçlü değil, çok kötü de değil iş görür yine ama darboğaz yapmaz diyemiyorum. Ne kadar süre gideceği işlemciyi yükseltmenize bağlı. PSU yeterli.
 
Teşekkürler öncelikle. Darboğaz yapar mı sorusunda işlemciyi söylüyordum zaten ama tam anlaşılmamış sanırım. İşlemcim 1155 pin girişli olduğu için ve bu pin girişli işlemciler piyasada olmadığı için şu an elimden pek bir şey gelmiyor. 800 TL'ye kadar bir bütçem var. Anakart değiştirip işlemci değiştirmem lazım sanırım. Bu durumda RAM de değişecek. O yüzden 3 yıl götürebilecek bir ekran kartı var mıdır şu sistemi ?

RX 460 1440*900 çözünürlükte ekranda günümüz ve sonraki bir kaç yılın oyunlarını yüksek ayarda açar mı ?
 
Teşekkürler yorumun için. Peki ekran kartı almalı mıyım yoksa işlemci mi almalıyım ? Yani kısacası bana spesifik bir şekilde şunu şunu yapman daha verimli olacaktır diyebilir misiniz ?
 
Anladım. Fakat o işlemcinin 1155 pin girişlisi piyasada bulunmuyor. Son olarak iki sorum olacak,
1) Rx 460 yerine GTX 960 alsam daha mı iyi olur ?
2) Bundan bir iki yıl sonra Anakart- Ram - İşlemci değişikliğine gittiğimde bu ekran kartlarından biri yeterli olur mu ?
Tabi ki şimdiden kestirmek zor ama en azından fazladan bir bakış açısı iyi olur.
 
Evet GTX960 alsan daha iyi olur ama şuanki güç kaynağınız yetmez.R9 380 daha iyidir ama 600w güç kaynağı almalısınız çok masrafa girmeden RX460 - GTX960 - Saphirre R9 380 olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı