MSI GE62 2QD (GTX960M) Isınma Sorunu

Berke Dağatar

Kilopat
Katılım
19 Temmuz 2015
Mesajlar
175
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaslar merhaba, oncelikle urun yurt disindan alindigi icin İngilizce klavye, kusura bakmayin Turkce karakter kullanamadigim icin. Ilk aldigim zamanlar Witcher 3 yuklemistim, saatlerce oynamamin ardindan maksimum sicakliklar 65 derece GPU ve 75 derece CPU idi. Yaza girdikten sonra dogal olarak sicakliklar artti ama 90 dereceye kadar cikmasini beklemiyordum. Simdi yazdan cikiyoruz ama hala 85 derecelerinde seyrediyor. En buyuk tedirginligim ise islemciyi sogutan fanin cok az hava uflemesi, GPU fani da yari yariya az hava ufluyor. Laptopu temizleyeli daha 3 ay oldu ve telefonun flash isigi ile fan izgarasini kontrol ettigimde tikali olmadigini fark ettim. Bu arada oyunda fan hizlandirma tusuna basiyorum en hizlida donmesine ragmen cok az hava ufluyor fanlar. Eskiden elimi tuttugumda ruzgar eser gibi hava cikardi. Simdi islemci tarafinda havayi hissetmiyorum bile, GPU tarafindaysa dedigim gibi yari yariya azaldi. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun flaşıyla görünebilecek yerde değil bakır boruların ızgaralarla birleştiği kısım. Çok tozlu bir ortamda iseniz ızgaralar dolmuş olabilir gayet normal. Sıcaklıklarınız çok yüksek değil bir oyun laptopuna göre eğer kompesör bulabilirseniz ızgaralara basınçlı hava vurabilirisiniz. Eğer işe yaramazsa servise gönderirsiniz ve termal macunları değiştirilir. Servisler bazen kalitesiz macun kullanıyor oda bir etmendir.
 
Evet kabul edilebilir bir degerler, ama eskiden bu kadar yuksek olmadigi icin boyle bir dusunceye kapildim. Tesekkur ederim mesajiniz icin.

Son mesajimi duzenleyemedigim icin yeni mesaj yazmak zorunda kaliyorum affiniza siginaraktan. Sorunu cozdum, dediginiz gibi sicakligin sebebi isgaralarin arasinda olan toz degil izgaralar ile fan pervaneleri arasindaki, yani izgaralarin baslangicindaki tozlarmis. Onlari iyice temizleyip ayni kullandigim termal macunu tekrardan surdum. Yuksek performans ve sport modda 89 dereceye cikan CPU ve GPU temizleme isleminden sonra 67 derece CPU 75 derece GPU sicakligina dustu. Garip olan her zaman fazla isinan CPU olurdu :) . Bostayken fan sesi duymamak mukemmel bir seymis gercekten. 1 yil olmasina ragmen izgaranin tamamini kapatacak kadar toz birikmesi gaming notebook urunlerinde 6 ayda bir temizlik yapilmasinin onemini bana kavratti. 1 senede bu kadar oluyorsa 6 ayda kayda deger bir toz birikecektir. Hepinize iyi sosyaller diliyorum, moderatorler konuyu kilitlerse sevinirim :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı