BIOS Güncellemesinden Sonra DPC WATCHDOG VIOLATION Hatası

FNTDG

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2015
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
BIOS güncellemesi yaptım. Yaptıktan sonra oyuna giriş yaparken önce erkanda renkli bir çizgi oluşuyor, ardından PC donuyor sonra da bu hatayı alıyorum. DPC WATCHDOG VIOLATION yardımcı olursanız sevinirim ayrıca BIOS'u acerin sitesinden indirdiğim uygulama ile windows'tan güncelledim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bios update işleminden sonra hata aldığınız için şu ihtimali belirtmek istedim; Harici bir ses kartı donanımınız varsa, bios üzerinden onboard ses kartını kapatmanız sorunu çözebilir. Ancak minidump dosyalarını paylaşmanız önemli. Hataya neyin sebep olduğuna ancak oradan ulaşılabilir.
 
Grafik driver'larınız güncel mi? Değilse güncel tutun. Harddisk veya SSD’nizi komut isteminden sfc /scannow kodu ile taratın. SSD kullanıyorsanız firmware güncellemesini yapın. Mümkünse bir tanıdığınızdan disk temin edip onun üzerine Windows kurarak test edin, sorun çıkmıyorsa sizin diskiniz patlak demektir. Birden çok harddisk veya optik okuyucu bağlı ise, sadece Windows’un yüklü olduğu diski bırakın, diğerlerini anakarttan sökün. Bilgisayarın iç sıcaklığını kotrol edin, AIDA64 gibi yazılımlarla sıcaklığı inceleyin. Bütün sürücüleri güncelleyin. Bütün Windows Güncellemelerini edinin. Tabii minidump raporları en önemlisi.
 
Bitdefender kaldır, Chipset güncelle, ME sürücünü güncelle, Touchpad sürücünü güncelle, Wireless sürücünü güncelle, Realtek sürücülerini güncelle.

DDU rehberine göre yeşilleri takip et İntel ve Nvidia için uygula. Ardından İntel GPU sürücünü sonra Nvidia sürücünü güncelle.
 
DDU rehberine göre yeşilleri takip et İntel ve Nvidia için uygula. Ardından İntel GPU sürücünü sonra Nvidia sürücünü güncelle. Şu cümlenin başındaki DDU rehberi demişsiniz. Onu ben çok anlamadım kusura bakmayın , ne yapmam gerekiyor tam olarak. Dediğiniz sürücüleri güncelledim. Ondan sonrakini anlamadım.
 
Vallahi her şeyi denedim olmadı. Denedikten sonra yine düzelmedi , bende PC'e kendi özelliğinden format attırdım , kendi elimde sürücüleri arattım yükledim yine olmadı. Büyük ihtimal ekran kartında bir sıkıntı var. Çünki oyuna girinceye kadar bir şey yok oyuna girdikten sonra , ekranda renkli çizgi oluyor donuyor ekran ama PC'den ses geliyor.Ayrıca bu olay olunca tab ve numlock tuşuna basıyorum pc takılmış mı diye takılmamış sadece ne varsa ekranda oluyor lütfen yardım edin dostlar. Ne olduysa BİOS güncellemesinden sonra oldu.Tam anlatmam gerekirse BİOS'u güncelledim pc bir farklı davranmaya başladı CSGO oyununda sıkıntı yokken arada LOL'de sıkıntı oldu sonra format attım. LOL çalışmıyor ama CSGO çalışıyordu.Sonra windows10 a güncelleme geldi son güncellemesini yaptım bu sefer CSGO'da çalışmıyordu.LOL arada sıkıntı veriyordu arada vermiyordu.Son güncellemeyide atınca hiç bir şekilde ikisine girilmedi aslında hepsi evrim evrim oldu. Yardım lütfen.Bu arada bir şey eklemek istiyorum LOL ve CS GO bir oyundur.Kısaltma kullandım yazı çok uzun oldu zaten teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı