Acer Nitro V17 yetersiz oyun performansı ve ses sorunu

Murat Yalcin

Hectopat
Katılım
19 Eylül 2016
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, konuya ait koyabilecek başlık bile bulamadım, sanırım durumu en iyi tarif eden konu başlığı buydu.

Adım Murat, 28 yaşındayım, yüksek lisans öğrencisiyim.

Artık beni çıldırtma noktasına getiren sorunlar dizisi ise şu şekilde vuku buldu;

Bilgisayarım Acer Nitro V17- VN7-791 model nolu bir performans laptop'u.
Sorunum ayın 16'sında gerçekleşen Windows 10 Version 1607 güncelleştirmesi sonrasında başladı. Bu güncelleme sonrası bilgisayarımda bulunan tüm oyunların FPS aralıkları en az 100 puan düşerek 50-60 bandına sabitlendiler. İşin garip yanı grafiklerde takılma gözlemleyemezken, fare imlecinin tepki süresi neredeyse 1 saniye kadar düştü.
Nvidia driver'ım 372.70 sürüm nolu ve güncel görünüyor. Nvidia denetim masasından denenebilecek her şeyi denedim fakat oyunlardaki performans düşüşü değişmedi.

Cinebench ile benchmark yaptığımda ise PC'de herhangi bir performans düşüşünün yaşanmadığını gözlemledim. Değerler güncelleme öncesinde aldığım değerlerle hemen hemen aynıydı.
Gelelim sorunun en meşakkatli kısmına. PC'nin BIOS'unun güncel olmadığını gördüm ve bir abimin tavsiyesine uyarak BIOS'u güncelledim. Acer'in destek sitesinde iki ayrı güncelleme vardı, biri NVIDIA için diğeri ise anakart BIOS güncellemeleri. Önceki BIOS sürümüm Insyde Corp. v1.07 2014 tarihliydi. Şuanki sürüm v1.11 2015. BIOS güncellemesinden sonra ses sisteminde bir sıkıntı olduğunu deneyimledim. Sağ hoparlörden ses gelmiyordu. Kulaklık taktığım zaman da sağ kulaklıktan ses alamıyordum. Realtek'in Acer'in sitesinde bulunan son sürüm driverlarını indirip kurdum.

Şuan; Kulaklık takılıyken herhangi bir ses sorunum bulunmuyor. Hem sağ hem de sol birimler kaliteli ses vermekte, fakat entegre hoparlörün sağ biriminden hala ses alamamaktayım. Bu işin içinden nasıl çıkabileceğimi bilemedim. Aklıma sadece burası geldi. Umarım birlikte bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Konuyu biraz uzattım ama yeterince açık olduğumdan emin olmak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Özet olarak:

Win10 kendini güncelledi, oyunlarda büyük FPS düşüşleri yaşadım. BIOS güncelledim ve sonrasında sağ hoparlörden ses alamıyorum. Şuan hem oyun grafik hem de ses sorunum devam etmekte.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Csgo disinda diger oyunlarin fps sorunu duzeldi, nvidia surucusunu downgrade ettim. Bios surumunu de downgrade edip nispeten forumlarda sorunsuz oldugu soylenen surumu yukledim fakat hala sag hoparlor calismiyor. Kendi pc im diye soylemiyorum ama entegre hoparlor gercekten cok iyiydi ses gelmemesine katlanamiyorum. Biosunu da anlamadim bu acerin hic bi ayar yok icinde sadece tarih saat boot menu falan var anlamadim
 
Aga belki hoparlör bozulmuştur bide şeyi dene ses ayarlarından sağ sol hoparlör dengesi var ordan sağa sola kaudır dengeyi belki olur.
 
Laptoplarda BIOS kısıtlıdır o yüzden çok sadedir. Aynı sorunu bende yaşıyorum ve kafayı yemek üzereyim. 90+ FPS aldığım oyun sabit 60 FPS menüde ise 100 FPS civarlarında ama oyun içi maksimum 60-62 FPS oluyor. Oyun içi dikey senkronizasyon kapalıda yapılabilecek tüm ayarları yaptım driverlarıda yeniden kurdum ama nafile hala çözüm bulamadım :/.
 
Bu sorunu bende yaşadım, Az kalsa kanser olup gidecektim :eek:
Bunu çalıştır bilgisayarı yeniden başlat düzelecektir http://www.tenforums.com/attachment...indows-10-a-disable_game_dvr_and_game_bar.reg

Ve BİOS'un eski bir sürümünü güncelle.

Bu arada problemin sebebi bu güncellemeyle XBOX uygulamasının kendini padişah sanıp bütün oyunların kontrolünü ele geçirebileceğini düşünmesidir.
Kendi kendine Vsync felan açıyor.
 
Bu sorunu bende yaşadım, Az kalsa kanser olup gidecektim :eek:
Bunu çalıştır bilgisayarı yeniden başlat düzelecektir http://www.tenforums.com/attachment...indows-10-a-disable_game_dvr_and_game_bar.reg

Ve BİOS'un eski bir sürümünü güncelle.

Bu arada problemin sebebi bu güncellemeyle XBOX uygulamasının kendini padişah sanıp bütün oyunların kontrolünü ele geçirebileceğini düşünmesidir.
Kendi kendine Vsync felan açıyor.
Hocam çok sağolun BF4' de eski FPS' imi almaya başladım :D.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı