Citroen C5 2010 ile nasıl müzik dinlenir?

burak3806

Kilopat
Katılım
20 Mart 2014
Mesajlar
334
Çözümler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selam. Aracım 2010 model Citroen C5, aracımda original teyp var fakat ben telefondan müzik dinlemek istiyorum. Arabanın donanımında ise sadece CD ve FM aracılığı ile müzik dinleyebiliyorum. Yani harici olarak ne BT bağlantısı ya da AUX girişi yok. Önceden çakmaklıktan çalışan FM transmitter kullanmayı denedim ama çok cızırtı yapıyor kaliteli çalışmıyor. Arabamda bu durumda müzik dinleyebilmek için daha yaralı aygıtlar var mı? Bu arada telefonum IPhone 6 yardımlarınız için şimdiden sağ olun.
Not: Aracın teypi değişmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Teybiniz modeli sanırım RD4. Öncelikle teybinize AUX ve Bluetooth bağlayabilirsiniz. Bende bir Peugeot 207 kulanıcısı olarak bu konuları çok araştırdım ve bir kaç çözüm buldum çünkü teyplerimiz aynı.

1- AUX İle Bağlanma.
Öncelikle bu linkteki ürünü alıyorsunuz ve teybinizin arkasında bu aparatın gireceği bir bölüm mevcut, o girişe AUX kablosunu bağlıyorsunuz ve aracı bilgisayara bağlatıp AUX'u aktif ediyorsunuz. Ardından geriye telefonunuzla müzik açıp dinlemek kalıyor :)

2- Bluetooth İle Bağlama
Bunun için yukarıda bahsettiğim AUX aparatına benzer bir aparat (aparat bu) almanız gerekecek, yine aynı şekil bunu da teypin arkasında bu soket için bulunan girişe takacaksınız ve aktif ettireceksiniz, tabii Bluetooth ile AUX'u aynı anda takamazsınız çünkü ikisi de aynı yere girdiği için birini seçmeniz lazım. Bunu denemedim ama alıp denemeyi düşünüyorum baya pratik görünüyor. Fakat ben hem AUX hem Bluetooth istiyorum derseniz onun içinde bir aparat var! (aparatımız bu) Bu aparatı da yine aynı şekil teypin arkasındaki girişe takıyoruz ve ister Bluetooth ister AUX ile kullanabiliyoruz, fakat bunu kullanan hiç görmediğim için net bir şey diyemeyeceğim...

3- Kendinden Bluetooth, AUX ve USB'li Teyp
Bu teyp RD45 olarak geçer ve kendinden Bluetooth, AUX, USB ile kullanım özelliği barındırır fakat bu biraz pahalıdır ve bu teyp için aracınızda C tipi bilgi ekranının olması gerekir. Eğer aracınızda A tipi bilgi ekranı varsa bu teypin yanına birde C tipi ekran almak zorunda kalırsınız. Bahsettiğim ürüne bu linkten ulaşabilirsiniz. Araç ile birebir uyumludur. C tipi bilgi ekranı ve teyp fiyatı.

Bu konuda aklınıza takılan sorular varsa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı