İletken mürekkep yapma

ZeuzibeN

Hectopat
Katılım
18 Kasım 2013
Mesajlar
73
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Biraz sitedeki konularla alakasız olduğunun farkındayım ama en alakalı bölüme yazmaya çalıştım. Aramızda kimyadan anlayanlar varsa cevap verirler belki. (her kurala uymaya çalıştığım halde her konu açtığımda ban yiyorum en azından sebebini özelden yazınki hatamı bileyim.)

Bakır sülfat pentahidroksit ile askorbik asit karıştırıldığında bakır pigmenti elde ediliyor. Bu da iletken mürekkep olarak kullanılabiliyor. Benim bu konu hakkında bir kaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.
1.100g(veya ml) pigment elde etmek için tam olarak bu iki maddeden ne kadar karıştırılmalı ve ne kadar su içerisinde çözünebilir?
2.Bu iki madde de toz halinde oluyor bunları belli oranlarda toz olarak karıştırıp suyu sonra koysak bir sıkıntıyla karşılaşır mıyız?
3.Oluşan bu bakır pigmentini normal bir tükenmez kalemi boşaltıp içine koysak olur mu? (katılaşıp kalır mı veya tükenmez kaleme zarar verip akabilir mi?)
4.Akrilik boya veya arap zamkıyla kıvam versem nasıl olur?

up
 
Şöyle ki Arduino ile uğraşıyorum fakat devreler gerçekten çok karışıyor bazen eğer bir kalemle kağıda çizerek yapabilsem çok daha kolay olur diye düşündüm. Bunun için zaten PCBler var biliyorum ama zaten bunu prototip oluşturmak için istiyorum yani eğer ciddi birşey yapacak olursam PCBye bastırırım. Bu şekilde hem hızlı hem kolay hem de daha az maliyetle prototip devreler oluşturabilirim diye düşünüyorum. (Gereken performansı sağlarsa tabi, ama ölçtüğüm ohm değerine göre iyi bir sonuç elde ettim gibi (kaç ohm du hatırlamıyorum ama :D ) )
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı