Android telefon önerisi

Xa Ultra kullanıyorum. Kameraları çok iyi ön kamera 16 mp ois destekli. Arka 21 mp. Ses kalitesi olarak zil sesi duymama gibi bir sorun yok aksine sesi o kadar yüksek ki ful seste kullanamıyorum çünkü rahatsız bile ediyor. Evimizde iki uzun koridor bulunmakta ve benim telefonu bıraktığım odadan itibaren bir uzun koridor, genişçe bir giriş ve bir uzun koridor daha var ve oturduğum oda koridorun sonunda. Çok rahat çalan telefonu duymaktayım. Ses gerçekten muazzam. Hatta abimde linkteki laptop var yanımda iken telefondan video açtım ve o ses ondan mı çıkıyor dedi ayrıca laptopun sesini bastırdı duyulmuyordu. Performansı, kısacası her şeyiyle çok memnunum tavsiye ederim kesinlikle.
Laptop:
ASUS X550VX-DM254DC 12GB Notebook, Fiyat: 3.052 TL
 
Sony Xperia Z5 Compact kullanıyorum.Ben aşırı oyun oynayan biri değilim.Sadece kelimelik oynuyorum.Zil sesi gayet iyi duyulmaktadır.Yani en azından ben çok rahat duymaktayım.Kulaktan kulağa fark olabilir.Şarj 1 günü veya 1 güne yakın çıkarıyor(kullanıma bağlı).Genelde internetim hep açık olur, parlaklık sona yakın olur.Isınmaya gelicek olursak,telefon ısınıyor 2-3 saatlik aralıksız kullanmalarım oluyor, ısı hissediliyor fakat çok aşırı değil.Oyun oynamadığım için oyunda nasıl bir ısınma olur bilemem.Telefon akıcı, donma veya kapanma ile karşılaşmadım, parasına değermi derseniz bence değer hatta Z5 serisinden alınabilecek en mantıklı ürün,hep sony kullandığım için biraz sony sevdalığımda vardır,bu fiyata başka bir markadan daha iyiside alınabilir.Fakat yukarda belirttiklerim tamamem objektiftir.Sorunlarına gelicek olursak,Kamera 23 mp fakat gerçekten yazılım tarafındamı bir sorun var,lenstemi bir sorun var.23 mp değilde 13-16 mp gibi fotoğraflar yakalıyor.Otomatik mod çok iyi değil.Ha çokmu kötü hayır değil fakat iphoneda sony lens kullanmasına rağmen ki sanırım 13 mp diye geçiyor iphone 6s in kamerası çok daha iyi fotoğraf yakalıyor gibi geldi bana.Buda yazılımsal bir sorun olduğunu düşündürdü bana, belki birdahaki güncellemede daha düzgün bir hale gelebilir.Müzik dinlemek gerçekten zevkli ben müziklede uğraştığım için geceleri 2-3 saat müzik dinlerim ve telefonda müzik dinlenirken gerçekten fark edilcek derecede şarj çok az harcanıyor.O yönünü çok seviyorum.Su geçirmezliğinide denedim,hatta tatlı suyu geçtim, deniz önerilimiyor ama ben denizede soktum fotoğraf olsun,video olsun sıkıntısız çekim yapılıyor.Fakat tuzlu suda şöyle birşeyle karşılaştım bi 15 dakika su altında kullandıktan sonra kulaklık takılı demeye başladı, telefonu çıkartıp 30 dakika beklettim Tamamen kuruduğunda sıkıntı kalmadı,fakat tatlı suda böyle birşeyle karşılaşmadım ki ztn sanırım sertifikası tatlı su için...Ön kamerası güzel.Belki çok uzattım ama başka gözüme çarpan kötü bir tarafı olmadı,8 aydır kullanıyorum.Parmak izide gayet hızlı.
 
@Uğur Kaygusuz Bir kullanıcı olarak kullanıcı deneyimini çok iyi açıklamışsın. Telefonu da suya sokma boşuna telefon çöpe gitmesin, bu telefonlar su geçirmez değil sadece suya karşı biraz dayanıklı o kadar, fantezi işler yapmaya kalkışman zararına olur. Kamera olarak ise Sony her zaman kötü olmuştur. Şuan piyasadaki telefonların çoğunda Sony sensör kullanılıyor ve Sony'den daha iyi fotoğraf ve video çekiyorlar üst düzey modeller. Sony markasının kamera yazılımı berbat düzeyde.
 
@BERWAR teşekkür ederim yorumun için,dediğin gibi suya sokma fantezi işi oldu biraz tatilde olunca :) fakat daha sonra bir daha sokmadım ve kamera gerçekten kağıt üstündeki 23 mp karşılamıyor.2012 senesinde Xperia p almıştım yeni çıkmıştı ve ozamanki rakiplerine göre kamerası aşırı güzeldi fakat şuanda sony kamera açısından rakiplerinin hayli gerisinde,hatta Z5 serisinden sonraki sony telefonlara bakıyorum fiyat üst düzey özellikler parayı karşılamıyor gibi geldi.Tabiki kullanıcı yorumlarına bakmak lazım.
 
Benim LG G5' im şu an serviste çünkü birini arayamıyordu veya başka biri sizi aradığında çalmıyordu bunu da göz önünde bulundurmanız faydanıza olur.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı