Ekran Kartı Arızası Nasıl Anlaşılır ?

arkadaşlar elimde zotac gts 250 1gb gddr3 256 bit ekran kartım var.. kullanmaya başladığım zaman win başlatılıyor ekranında sonra siyah ekran normal şekilde başlat ve sistem kurtarma tarzında seçenekler geliyo.. başlat dedğim zaman gene aynı şekilde oluyor. güvenli mod başlattığım zaman da ise renkler pembe mavi garip bi hal alıyor.. sürücüyü kaldırdım . yeniden başlattım masaüstü geldi driver yüklendikten sonra restart atınca gene aynı şekilde döngüye giriyoruz.. acaba yolcu mu kart..
 
arkadaşlar elimde zotac gts 250 1gb gddr3 256 bit ekran kartım var.. kullanmaya başladığım zaman win başlatılıyor ekranında sonra siyah ekran normal şekilde başlat ve sistem kurtarma tarzında seçenekler geliyo.. başlat dedğim zaman gene aynı şekilde oluyor. güvenli mod başlattığım zaman da ise renkler pembe mavi garip bi hal alıyor.. sürücüyü kaldırdım . yeniden başlattım masaüstü geldi driver yüklendikten sonra restart atınca gene aynı şekilde döngüye giriyoruz.. acaba yolcu mu kart..
Muhtemelen yolcu :D. Sal beni diyor, gitmek istiyor buralardan, ruhunun huzura varmasını istiyor :D. Şaka bir yana kart 7 yıllık falan. Bozulduysa normal. Çözümü belki vardır ama ben bilmiyorum varsa.
 
Sitenize yeni üye oldum bilgisayardan anlamadığım için ve bazı sorunları burada sormak amacıyla bulunuyorum. Yeni aldığım bilgisayarda 8 GB ekran kartı olmasına rağmen oyunlar titrek format attım bu seferde anlayamadığım işaretleri gördüm bilgilendirirseniz çok sevinirim.
teknoport.jpg
 
SAD.PNG Ekran Alıntısı.PNGARKADAŞLAR BENİM EKRAN KARTIM BU AMA BU ARALAR Bİ SIKINTI ÇIKIYOR SORUN ŞU KONU AÇMAYI BİLMİYORUM KUSURA BAKMAYIN YENİ ÜYE OLDUM GUNCEL OLDUNU GÖRÜNCE YAZAYIM DEDİM K.B
OYUN GİRERKEN (METİN 2) EKRAN KAYIYOR
FORMAT ATARKEN %92 DE KALIYOR
BİOS AYARLARI GİRİNCE DONUYOR KALIYOR
WİNDOWS YAZISI GELİNCE DONUYOR
SİSTEMİM
2.5GB RAM
1GB 128 BİT EKRAN KARTI (ATI)
İNTEL PENTİUM 4 3.00 GHZ
80 GB HARDDİSK (IDE) SATA GİRİŞİDE MEVCUTTUR
ANAKART ASUS PL5-MX
BAZILARI DEDİLER EKRAN KARTINDANDIR HARDDİSKTENDİR ANAKART ÖLMÜŞTÜR
EKRAN KARTIN YANMIŞTIR VEYA ÖLÜCEKTİR BU GİBİ CEVAPLAR VER
FACEBOOK ADRESİM
www.facebook.com/karubna
BANA ULAŞABİLİRSENİZ SORUNU ÇOK NET ANLATABİLİRİM
 
Windows 7 Ultimate 64-bit SP 3 İntel core 2 Duo CPU E4500 @ 2.20Ghz , 4,0GB RAM, Amd Radeon HD 5600/5700 bilgisayarımın özellikleri bu amd radeon un sayfasına girip ekran kartımı güncelledim başka bir sorunum var sanırım video ya da film açtıgımda youtube da bazen ama film açınca kesin gidiyor ya açarken ya 5 dk sonra gidiyor ekran mavi ekran geliyor hata veriyor güvenli moda al ya da normal baslangıc yap diyor normal diyorum tekrar gidiyor ama oyun oynarken bir sorun vermiyor. Ben olayı anlamadım bilgisayarım yeni geldi kasam hani sorun ne bilmiyorum yardımcı olabilecek birisi var mı ?
 
Ekranın sağ tarafı sola sağ tarafı sola kayıyor ekranda karıncalanma vs. gibi şeyler oluyor bazende görüntü kople gidiyor ve pc tamamen işlevsiz kalıyor reset atmam gerekiyor mecburen özellikle oyun ve yüksek çözünürlüklü video izlerken bunlar başıma geliyor ve son olarak ss aldığımda bir yerde paylaştığımda görüntü normal olarak gözüküyor bir çözümü varmıdır yoksa ekran kartı ya da pc çöp mü artık bir çözümü varsa paylaşırsanız sevinirim...
 
arkadaşlar ben bikaç ay önce bir bilgisyayar almıştım ama ekran kartında anlayamadıgım bir sorun var görüntüyü vermede hiç bir sorun yok ama oyunlara girdiğim zaman ekran kartından ilginç bir ses çıkıyor sadece oyun içindeyken oluşuyor bu ses ve oyunlarda sürekli olarak ara ara droplanmalar oluyor sebebi ne olabilir acaba ekran kartı soketinde sorun oldugunu düşünmüyorum sokette sorun olsaydı soket ekran kartını algılamazdı
 
hortlattığım için kusura bakmayın. Benım ekran kartım 9800 gt eski bir ekran kartı fakat son günlerde lol oynarken fps droplar giriyor. Bazen oynarken ani hareketler yaptığımda renkler birbirine karışıyor bug splat hatası veriyor nvidia goruntu sunucusu durdu bu durumdan kurtuldu tarzı şeyler diyor. Yeni bir ekran kartı almadan çözme şansım var mı?
 
Merhaba arkadaşlar,resimlerdeki gibi 23 mart 2019 tarihinde satın aldığım Saphire pulse radeon ITX 4GB 256Bit ekran kartımın arızası 75Hz açınca 10 ila 25 sn aralığında flash patlatır gibi patlama yapıyor.Bu arızayı anlamak için yaklaşık 4 aydır uğraşıyordum.Bulmak için 2 adet sıfır monitör değişti ama sorun hep aynıydı.Bu 4 aylık süre içinde sorunun monitörlerden kaynaklığını düşünüp değişim için iade ve garantiye yolladım ancak AOC g2460vq6 monitörde panel arızası dediler para iademi geri aldım.Ve şuanda LG marka monitör satın aldım ama yine aynı sorunu yapıyordu.Arada geçen süreleri siz tahmin edin.Paramızla rezil oluyoruz.Nitekim sonunda ekran kartımı ekteki görüntüleri ve arızanın 75Hz açınca yaptığını belirten not ile teknik servise yolladım.Ve şimdi ürün arızaya rastlanmadı notu ile bana geri geliyor.Sanırım teknik servis sadece windows ortamında ürünü test etmiş.Yük altında ve oyunlarda yaptığı resimlerde mevcut.
 

Dosya Ekleri

  • PicsArt_07-14-02.31.26[1].jpg
    PicsArt_07-14-02.31.26[1].jpg
    178,2 KB · Görüntüleme: 169
  • Screenshot_20190428-044055_MX_Player[1].jpg
    Screenshot_20190428-044055_MX_Player[1].jpg
    171,5 KB · Görüntüleme: 179

Yeni konular

Geri
Yukarı