Bass bilgisayara zarar verir mi?

Fırat Yapıcı

Kilopat
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
943
Çözümler
1
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Aşçı
Son düzenleyen: Moderatör:
Eger kaliteli bir kasa kullaniyorsaniz herhangi bir zarari olmaz, meraklanmayin. Zira kaliteli marka ve modellerde disaridan gelecek titresimler parcalara gelene kadar kasa malzemesi ve iskeleti tarafindan absorbe edilmis oluyor. Eger birden fazla HDD kullaniyorsaniz sistemin icinde ek bir onlem olarak yuvasina kaucuk ayaklar sikistirabilirsiniz. Boylece kafanizda da soru isareti kalmamis olur.
 
@Fırat Yapıcı
Eger birden fazla HDD kullaniyorsaniz sistemin icinde ek bir onlem olarak yuvasina kaucuk ayaklar sikistirabilirsiniz.

O kadar aklınıza takıldıysa arasını açın. Hoparlör önü kasaya bakacak şekilde ise zaten baştan hata yapıyorsun.
Hoparlor onu kasaya baksin ya da bakmasin birseyi degistirmez ki zaten burada bahsettigimiz parca subwoofer. Ses gucunu dort bir yana aktariyor. Zaten yapmasi gereken de bu.
 
Hoparlor onu kasaya baksin ya da bakmasin birseyi degistirmez ki
1800W bastan bahsediyor. Bunların hoparlörleri önü kasaya yakın mesafade bakarsa düşme tehlikesi bile var. Basın da yanlarında olduğunu varsayarsak çok fazla titreşim var.
 
1800W bastan bahsediyor. Bunların hoparlörleri önü kasaya yakın mesafade bakarsa düşme tehlikesi bile var. Basın da yanlarında olduğunu varsayarsak çok fazla titreşim var.
1800W cikisli bir hoparler surekli olarak 1800'de calisacak degil ya? Surekli uzun surecek bir 1800W'lik bass insan kulagini sagir edecek bicimde zarar verecektir zaten. %10'luk bir ses cikisinda insan yeteri kadar tatmin olur ki bu da 180W'a tekabul ediyor. Bircok insanin 70 80W'lik bass'a bile tahammul edemedigini de hesaba katarsak 180W bile cok ust bir deger.


Dipnot: Sizinde iyi bildiginiz gibi HDD'lerin icinde de titresime karsi ek ozel korumalar mevcut.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı