500 - 600TL Kulaklık Önerileri

"Eve dönerken" ile başlayan cümleyi fark etmemişim sabah yatakta telefon ile okuyunca :)
Valla ben de bekliyorum halen daha. Satıcı "HepsiSony" yani direkt olarak Sony yollayacak kulaklığı, Hepsiburada aracılığı ile. Galiba bayram sonrası olduğu için biraz yoğunlar, kulaklığı mağaza veya stoklarından temin etmeye çalışıyorlar gibi geldi bana.

Ve kulaklığı aldığımda dinleyeceğim ilk şarkı kesinlikle Yellow Claw - Shotgun ve Till It Hurts 'dan başkası değil :) 2,5 - 3 seneye yakındır dinliyorum Shotgun'ı ve git gide verdiği zevk artarak devam ediyor.
ABT modelini aldığımızda şarkının söz kısımlarında kendimizden geçmeyeceksek benim de adım Gökhan değil :) Cidden çok sabırsızlanıyorum şu kulaklık için. Gelince 2 farklı ağızdan 2 farklı incelemeyi paylaşırız birbirimizden bağımsız olarak :)

Yalnız bass frekanslar konusunda korkum var :(
 
Alt frekansları ne kadar iyi verebileceğini tam kestiremiyorum, kulaklık elime geçince detaylıca konuşuruz.

Kulaklık geldi :) İyi bir ses kaynağı ve iyi bir ses yongasını beraberinde barındıran akıllı cihazlarla cidden çok iyi iş çıkarıyor. Alt frekansları gayet güzel alıyorsun ancak kafanda falan titremiyor kulakçıklar, XB serisinden farkı da bu zaten. Şuan bass ağırlıklı bir müzik dinlerken yazıyorum telefondan ,alt frekanslar gerçekten doyuruyor, yeterli fazlasıyla.

Yanlızca beats gibi kulağını sağır edecek kadar yüksek ses bekleme, kulağa zarar verecek seviyenin ötesine gitmiyor ancak yeterli gayet. 1-2 tık yükselebilse fena olmazmış yinede.

Bunun dışınde kulaklık terleme yapıyor bir miktar. Yazın kullanmayı kesinlikle unut :) Bunun dışında inanılmaz konforlu, cidden çok rahat.

Ben memnunum, kullanacağım :)
Sadece G2 ile tam verim alamıyorum.
Galaxy S3 ile falan kullanacak adam almasım boş yere. S7 Edge ile verdiği ses arasında çok ciddi fark var G2'nin. Sony Z3 veya HTC ONE serisinden telefonlar ile ciddi performans alınıyor, Iphone6 da bunlara dahil :) Hatta 5s ile bile fena ses vermiyor kesinlikle.

Bu fiyata kablosuz ve dokunmatik bir kulaklık ben alırım şahsen. Ayrıca dikkat de çekiyor ancak Beats gibi "Ben bu kulaklığı hava atmak için aldım, param var" diye bağırmıyor. Cool kısacası :)
 
Kulaklığı sipariş edersen haber ilet mutlaka, kulağımdan çıkarmadım dünden beri, şarj konusunda oldukça iyi bu arada.

İnceleme gayet güzel bir çok şeye değinmişsiniz :)

Teşekkürler :)
Bu arada kulaklığı almanı önermiyorum :) Ses yüksekliği cidden adamı sinir etmeye başlıyor. 40mm sürücü koyup sesi yükseltemekteki mantığı da anlayabipmiş değilim, bu sürücüler yüksek seste performans verir ancak.

Harici bir aygıtla kablolu bağlantı kurmadıkça ses yüksekliği asla tatmin etmiyor. Tek takıldığım ses ve fiyatı.

Bu ses bu fiyatı hak etmiyor bana göre, harici bir cihaz için 500TL daha harcayamayacağım.

İade edip Beats almayı düşünüyorum. En azından sesi çıkar :)
 
@BilgisayarKurdu Benimde şu sıralar kafam karışık kulak üstü kulaklığı yolda filan taşımak zor geliyor kulak içi sanki daha uygun gibi.Kulak içi "urbeats dr dre ie" kulak üstü içinde "sony 1abt" serisi fiyatındaki "beats solo2" olabilir diye düşünüyorum sen ne diyorsun? :)
 
Düşüncelerimi aktarayım tabi, okumaya üşenmezsen tabi :) Bu konula hoşuma gittiği için boş zamanımda yazmaktan çekinmiyorum.
Dostum Beats Solo 2 zaten yakından tanıdık olan bir kulaklık. Overear bir model olmasa da alt frekanslar konusunda MDR 1ABT'den aşağı değil kesinlikle. Kaldı ki Gansta - Hiphop tarzı arka planda sürekli alt frekansların dolaştığı tarz müziklere de elverişli bir kulaklık.

Aslında Sony'yi kötülemek istemiyorum çünkü olay "Telefonuma taktım, sesi yetmiyor" 'dan ibaret de değil. Sürücüleri, malzeme kalitesi, pil ömrü, dokunmatik kontrolleri, ses kalitesi ve içerisinde barındırdığı amfi olarak çok iyi bir kulaklık.
Sadece bu kulaklığa, yarısı meblada para ayırıp güzel bir müzik çalar almamız gerekiyor.
Ancak kablolu bağlantı haricinde NFC veya Bluetooth bağlantısı yaptığımızda da sesi yükseltmemizin hiçbir imkanı olmuyor. Veriye elle müdahale edip dB'ini artırsam bu sefer de ses bozuluyor ister istemez.
Telefonlardaki ses yongaları ile inanın olacak iş değil, gitmiyor yani MDR 1ABT'ye, yetmiyor bir türlü.

Şimdi kimse bana "Bu kulaklıklar daha profesyonel kullanım için, telefonda elbette yüksek ses alamazsın" demesin. Zira bu kulaklık 30-35 yaşında takım elbise ile işine giden adamın kulaklığı, o kadar cool bir kulaklık. Ben elimde Sony'nin Walkman'i ile gezemem ki :) İnsanlar 2016 senesinde akıllı telefonlar ile geziyor. Bu kulaklıkları herkes Iphone telefonu ile kullanıyor. Ve Iphone 5 -5S - 6 - 6+ hiç fark etmiyor, kablolu bağlantıda ses yüksekliği hiç tatmin etmiyor çoğu şarkıda. Trep tarzı şarkılar yapısı gereği yeterli sesi sunuyor ancak diğer tarzlar vasat duruma düşüyor sırf bu ses meselesi yüzünden.
800TL'ye kulaklık satıyorsun ancak adam telefonundan sesini açamıyor :) Artık hem kulaklığın dokunmatik alanından sesi yükseltmeye hem de telefondan sonuna kadar açmaya çalışıyorum.
Ses dibe kadar geldiği halde psikolojik olarak sürekli telefondan ses yükseltme tuşuna basıyorum.
Bunu yapıyorsam ses yüksekliği yetersiz geldiğindendir. 15-20dB yüksek olsa sorun kalmayacak halbuki :)

Beats öyle değil tabi, tamamiyle benim istediğim şeyi sunuyor. Apple amcam akıllı telefonum ile kulağımı kanatacak kadar yüksek ses sunuyor. Empedans ayarını, amfisini ona göre koyup 120dB'e yakın ses almamı sağlıyor. Ayrıca frekanslar konusunda çok başarılı olduklarını söylemeden geçemeyeceğim. İkinci el bir Beats Pro alınsa MDR1 ABT'den düşük - orta - üst frekanslar anlamında çok ciddi anlamda daha iyi performans alınacağını söyleyebilirim. Pro'nun eski sürümü olan DETOX Overear modelinde resmen en ufak tınıltıları duyuyordum. SONY'nin 100.000HZ frekans iddiasını çok da gerçekçi bulmadım açıkçası (kendi kablosu ile birlikte). Kağıt üzerinde yazıyor olabilir ben duyduğum ses hakkında yorumda bulunuyorum.

1ABT'yi kulağıma ilk takıp ilk müziğimi dinlediğimde (kablolu) zaten bir hayal kırıklığı yaşadım, çaktırmadım :) Kablosuz bağlanınca az çok insana benzedi, ses alabildiğim şarkılarda çok memnun kaldım ve kaç gündür kulağımdan çıkartmıyorum.
Sadece kablolu ve kablosuz bağlantıda, kaliteli veri ve akıllı telefon kullanıldığı halde her frekansı öyle abartıldığı kadar dolu dolu alamayabiliyorsunuz. Hani benim beklentim çok daha üst seviyeydi diyelim :)

Kulaklıktan anlamayan - parası bol olan değil, nereye harcadığının önemi olmayan adam için gayet güzel bir kulaklık. Biz 800TL veriyoruz ancak memnun kalmadığımızda da paramızı geri istiyoruz.
Sony Üsküdar mağazasında test imkanı sunsalar baştan vermezdim bu parayı.

Beats Studio 2 Wireless modelini dışarıdan getirtmeyi düşünüyorum, paraya kıyacağız artık yapacak bir şey yok dostum :)
Solo 2 modelini zaten çok test ettim, kesinlikle ses anlamında ABT'den daha hoşnut bırakacaktır seni. Gerçekten hem hissiyat hem kalite hem de ses anlamında iyi bir kulaklık. Yalnızca yurt içinden kablosuz modeline 1200TL vermeni istemiyorum, 1200 hak ettiği bir ücret değil bana göre.
 
Beats demişken kulak içi kablosuz Beats'ler ile de karşılaştırmasını yapayım.
Çünkü Dünya kadar kulaklık deneyip test ediyorum her fırsatta.

Beats Powerbeats2 kablosuz kulak içi kulaklıklar şuan 800TL'ye satılıyor DR gibi yerlerde.
1ABT modelini Powerbeats2 kulak içi ile karşılaştıracak olursak Bluetooth ile bağlantı kurulduğu taktirde Beats ses seviyesi olarak 2 tık önde. Ondan da aşırı bir ses çıkışı olmuyor, kulak içi ve kablosuz olunca batarya da önem kazanıyor olmalı. Alt frekanslar bakımından yine aynı şekilde ABT modelinin yanından bile geçemez, aynısını orta ve alt frekanslar konusunda da rahatlıkla söyleyebilirim.
Yalnızca o boyutlarda kablosuz bir kulak içi kulaklığın, spor amaçlı kullanılabilecek ve kulaktan düşmeyecek bir kulaklığın avantajlarını da hesaba katmak gerekiyor. Bana kalırsa Beats Powerbeats2 de sunduğu özellikler dışında ses kalitesi anlamında 800TL'yi hak etmiyor.

Bu arada sanırım sizin bahsettiğiniz kulaklık Beats Solo2 Wireless : Beats Solo2 Wireless Kulak Üstü Kulaklık - Altın Rengi

Benim dediğim : Beats Solo2 Kulak Üstü Kulaklık - Siyah

Sanırım aradaki fark biri kablolu biri kablosuz? :) Eğer öyleyse kablolusunun fiyatı sanırım almak için ideal.

Evet, benim bahsettiğim kablosuz modeli ve 400TL kadar pahalı elbette :) Ancak kablosuzluğun avantajı tartışılmaz, bisiklet sürerken telefonu cebinde taşıyıp kablolarını içinden geçirmek inanılmaz derecede huzur bozuyor.
Beats Solo2 on-ear olduğu halde gerek alt gerek üst frekansları tam tadında veriyor. 800TL fiyatı o da hak etmiyor, 500TL olduğu dönemlerde tadından yenmeyen bir kulaklıktı bana göre.
Mecburen yurt dışından daha üst modelleri +100TL bütçe ile almayı deneyeceğiz.

Ben Sony'nin hemen hemen her kulaklığını denedim. 100ABN bile akıllı telefon ile kablolu bağlantıda gram zevk vermiyor insana. Yani bilmiyorum bu kulaklıkları hangi cihazlara bağlayacağımızı düşünüyorlar. Sony gibi bir teknoloji devine cidden kızıyorum. Benim sağlığımı bu kadar düşünmesinler, ben yüksek ve derin frekanslar istiyorum. Ses yükselmedikçe o 40mm sürücüden de bir halt elde edemiyorsunuz ne yazık ki :(

Beats'in modelleri akıllı cihazlar ile yüksek ve kaliteli ses alabileceğin şekilde üretiliyor. 500-600TL'lik walkman almanıza ihtiyaç duydurmuyor. 1ABT kesinlikle kötü bir kulaklık değil, kabloluda sesi kurtarma ihtimaliniz var ancak kablosuzda imkan yok ve ben 800TL'yi kablosuz bir kulaklık için harcamıştım :) Mevzu bu tamamen arkadaşlar, alacak arkadaşlar öyle bangır bangır ses falan beklemesin. Toplu taşıma araçlarında dip gürültü yüzünden ses seviyesinin yetersizliğini daha da hissediyorsunuz. Hani orta yaş, tatminkar insanlar için çok hoş bir kulaklık. Bizim gibi deli divane gençler için ne kadar yeterli bilemiyorum.

O parayı arabamıza ses sistemi döşemek için harcasam alacağım hazzın haddi hesabı yok, 200TL'lik PC ses sistemimle bile daha hoş zaman geçiriyorum inanın :) 800TL veriyorsam kulağıma taktığı ilk anda beni uçurması gerekirdi. İlk anda bile beklentilerimin altında kaldığını çok çok net söylüyorum buradan. Kaliteli ses alabilmek için Sony'ye 2000TL verecek değilim ne yazık ki :) 180TL'lik kulakiçi XC300'ün tiz ve mid frekanslar bakımından ABT'den geri kalır bir yanı kesinlikle yok. Sadece alt frekansları da, diğerlerinin tadını bozmadan versin istemiştim ki alt frekansları falan öyle çok iyi verdiğini de söyleyemiyorum.

İade gerçekleştikten sonra Beats hakkında daha detaylı yardımcı olacağım sizlere :) Denemediğim kulaklık hakkında zaten yorum yapmıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı