RC Araç Önerisi

Seçim

  • Ruckus

    Oy: 6 60,0%
  • Torment

    Oy: 4 40,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    10

Çağrı Cangir

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
456
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle selamlar, ben RC araçlara karşı ilgi duyuyorum ve bu hobiye sıfırdan başlamak istiyorum, bütçem düşük ve başlangıç bir araba istiyorum, amatör hatalarına göz yumabilen bir araç olması gerekiyor.
Su geçirmez aksanlı, elektrikli bir arazi aracı istiyorum, bu hobiyle ilgilenen çok kişi ülkemizde yok ve internette kaynak yok. Aranızda ilgilenenler varsa ve araçlarını paylaşırlarsa çok sevinirim.
İki aracı internette gördüm ve ilgimi çektiler;
ECX Torment 1/18 4WD Short Course Truck RTR, Uzaktan Kumandalı Araba
ECX Ruckus 1/18 4WD Monster Truck RTR, Uzaktan Kumandalı Araba
İlk araca daha içim ısındı tasarım olarak, bu araçları alıp çevremdeki arazilere gideceğim tam şarj ile yaklaşık olarak ne kadar süre kullanabilirim? Kum, taş, toprak ve karlı günler sürebileceğim bir model istiyorum. Teşekkürler.
 
Yok, babamın yanına gidip Aydın'da veya sokakta İstanbul'da sürüyordum ancak İstanbul'da sürmek ölüm sebebi ise arabanın altı alçak ve yollar patates tarlası gibi, Nitro araç alıcaktım ancak rodaj, her kullanım sonrası temizlik ihtiyacı, çim biçme makinesi gibi sesi beni uzaklaştırdı bende en sonunda gittim RC Uçak aldım 45 dk da şarj oluyor 20 dk uçuyor kafam rahat :D
 
@Çağrı Cangir
Selam biliyorum biraz geç oldu ancak bir şeyler karıştırırken karşıma çıktı ve bir şeyler yazmak istedim. :)
Biliyorum düşük bütçeye sahipsin ancak kötü bir modele sahip olmak seni bu hobiden soğutabilir. Hem istediğini alamayabilirsin hemde çok kırım yaşama ihtimaline karşın baya masraflı olur.
Benim tavsiyem piyasada yoğun bulunan markalara bakarak bir karar da bulunman örneğin HPİ,Traxxas gibi.

Pil süresine gelecek olursak genellikle model araçlarda Lİ-PO denilen pi türü kullanılmakta. Değişik kapasite ve boyutlara sahip olanları mevcut. Aldığın aracın desteklediği Voltaj aralığında yüksek kapasiteli bir pil kullanırsan haliyle aracı kullanım süren artar. Şarj süresi içinde şunu söyleyebilirim kullandığın şarj aletine bağlı olarak değişir o da. Bende akıllı şarj cihazı var normal voltaj aralığında şarj ettiğimde bir pilimi şarj etmesi 15 ile 20 dk arasında değişiyor tabii ki bu değer azaltılabilir ancak pilin sağlığına uygun değerlerde şarj etmek en iyisi. Carisma M14 almıştım ilk olarak, küçük ve güçsüz olduğu için beni üzmüştü sonra m40 kullandım ama hiç biri iyi markaların araçlarının yanından geçemiyordu.
Ben model araç olarak Traxxas Slash çok istemiştim hatta siparişini vermiştim ancak aldığım firma ürünü gümrükte vs. dedi gelecek-gelmeyecek derken iptal oldu o iş yattı ve baya moralimi bozdu.
Benim sana tavsiyem ikinci el bir araç alabilirsin özellikle oturduğun yerin yakınlarında satan biri varsa ondan alman hem bu işi sana öğretmesi açısından iyi olur.

Göz atman gereken modeller:
Traxxas E-Revo VXL
Traxxas Slash 2WD
HPİ Jumpshot MT

Aklıma gelen bunlar çünkü bayadır araba piyasasını takip etmiyorum çünkü 6 kanallı bir helikopter aldım başım onla belada :D

Aklında sormak istediklerin varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı