Programlama Dili Öğrenme İçin Tavsiye

Hocam kod yazarken trigonometri kullanmazsınız, öyle matematik profesörü olmaya gerek yok. Ama mantıksal seviyeniz pro olmalı. Algoritma hazırlarken basitten başlayıp yavaş yavaş detaya girin, daha kolay olur. Analiz yapmanız ezberden 1000 kat iyidir. Muhammet Mastar vb. dış kaynaklara bakabilirsiniz elbette. Sonuçta doğuştan bunları bilerek gelmiyoruz. Ben de Java kullanarak Android programlamayla uğraştım bu yaz, işimi görecek yaklaşık 3000 satırlık bir program yazdım Android platformuna, bazı eksikleri var uygulamanın ama olsun o kadar da. Android ile uğraşacak iseniz Stackoverflow sitesini öneririm, takıldığım yerleri oradan hallediyorum.
 
Ben çarpım tablosunu bile bazen doğru dürüst bilmem. Unuturum çünkü işim hiç düşmedi matematiğe çünkü programa komutu siz verirsiniz. Örnek olarak 1. sayıyı al s1 değişkenine ata 2. sayıyı al s2 değişkenine ata ve s1 ve s2 değişkenlerini çarpıp ekrana yazdır gibi. :)
 
Üniversite sınavına hazırlandığım için ve bu vesileyle, yeni bir başlangıç yapmaya karar verdim.

Kitaplar kesinlikle işe yarar ancak kitapları, tıkandığın noktalarda aç, oku. Kitaplardan programlama öğrenmeye çalışma, zevkin ve şevkin kırılır :) Göründüğü kadar kolay olmuyor.
Programlamayı mümkünse eğitmenler eşliğinde, okulda veya internet üzerindeki videoları izleyerek ve en önemlisi de bol bol anlamlı veya anlamsız program yazarak öğrenmelisin. Zaten çevrede adın yazılımcı veya donanımcı olarak tanınmaya başlayınca tüm vaktini bu işlere ayırır duruma geliyorsun.

Kendine güzel bir mekanik klavye almayı da sakın unutma, şahsen kötü bir klavyede kod yazamam, zevk almam. Senin gibi öğrenme aşamasında olan biri için klavye önemli bana sorarsan.

Programlamanın sana kattığı gücü fark ettiğinde geri dönüşü olmayan bir yola girmiş olacaksın zaten. Bilgiyi iyine kullanmanın yanında gerektiğinde kötüye de kullanabileceksin kimseye hissettirmeden.
Saman altından su yürütmek mi diyorlardı ona tam hatırlayamadım :)
Geri döndüm. Algoritmalardan başlamak doğru mu?
@BilgisayarKurdu
Hocam nereden başlamalıyım? Elimde algoritma ve ve 'Her Yönüyle C' kitabı var. Tabi internet kaynakları da cabası. C'den başlamak doğru mu? Yoksa önce algoritmaların mantığını mı anlmak gerekiyor?
Üniversite sınavı nedeniyle yarım kalmıştı.
Günceldir
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı