RX 480 Sistem Nasıl?

@Black_Ang3l

CF ya da OC yapmayacak birisi için H110M PRO VD - VH ya da VHL gayet iyi bir seçim. RX 480 H110M'de çalışmıyor mu dostum? i7 işlemci ya da gtx 1070 ve üzeri bir ekran kartı kullanılmayacaksa anakarta fazla yüklenmenin bir anlamı yok.

O zaman intel niye b150 ve h170 chipset uretiyor ? H110 giris seviyesi bir chipset. Anakart performansa hic etki etmiyor zaten diye al h110. E o zaman bunca kisi aptal (!) B150 aliyor h170 aliyor bir tek sen akillisin da h110 aliyorsun. Aksam aksam guldurdun.

Islemci : i5 6402P ( GPU su yavas yazan vardi :lanet: )
Anakart : MSI B150m veya normal B150
Ekran karti : RX 470 ( MSI ve Sap. Arasinda fiyat farki az. MSI tercih edin. Ama 30 40 tl cebimde kalsin dersen sap. Da iyidir.
Ram : 16 Gb oneririm artik gunumuz oyunlari ve chrome bellegi somurmeyi birak emcikliyor. Ama 8 de yeterli gelecektir sonra ugrasma )
Kasa : Zevkine gore
PSU : 80+ 600W gani gani yeterli olacaktir.
Monitor : Freesync destekli hosuna giden bir monitor.

Ya deli olucam. Siz sayı ile mi geliyorsunuz ? Bak bakayım sonrasında ne demişim ?

Bu gozler bu konuda ps4 proda render almayi P serisi islemcilerin GPU larinin daha yavas oldugunu gordu. Sen yine iyisin.
 
H110 çipsetli anakart kullanıyorum size şunu diyeyim eğer seçeneğiniz yoksa alın. Çok şeyden kısılmış anakart. PCB kalınlığına kadar.
 
Smart cache işlemciye binen yükün yüzdesini azaltır önemlidir drop girmemesi için.
O zaman smart cache olan bir pentium i5 ile benzer performans verecek ?. Sacma sacma konusmayin. Mimarisine bakin yeter. Onbellekmis smart cacheymis gec. Mimari iyi ise al. Smart cache olunca 90Fps iken olmayinca 20fps mi oluyor ?
 
Smart cache işlemciye binen yükün yüzdesini azaltır önemlidir drop girmemesi için.
Smart Cache var 6402p'de yanlış bilgi vermeyin lütfen. 6402p dediğimiz işlemci 6400'den 0.1ghz hızlı lakin onboard GPU'su düşük bir işlemcidir. Mimari aynı diğer her şey aynı. Dahili GPU'da arkadaşın işine yaramayacak zaten ekran kartı takılı olduğu sürece. Bir sitede samrt cache yazmıyor diye işlemcide yok demeyin, Intel bazen kendi sitesine bile eksik giriyor bilgileri.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı