Bios eski sürüm geri yüklemek?

win 10 a yükseltmiştim ama bios uyumlu olmadığı için sorun verdi şu an bir usb girişim ve f1o f11 f12 tuşlarım boot menüşünde bile çalışmıyor flash güncelemem de son sürüm olduğu için yeni bir güncelleme alamıyorum bu yüzden bios u baştan yüklemeliyim
 
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim fakat amacım eski version bios kullanmak değil eski versiyona indirip tekrar a11 sürümüne geri yüklemek . yani şu an kullandığım sürüm a11 sürümü ben a11 sürümünü a10 a indirip tekrar flash bios üzerinden a11 e güncellemek zorundayım. ama bunu yapmam için usb flash ı önyüklenebilir hale getirmeliyim ama ne yapsam sistem kabul etmiyor bir şekilde denemeye devam edicem tekrar teşekkür ederim
 
dediğiniz gibi yaptım şu an ve win98 ms dos olarak bir usb yarattım fakat şimdi de dos ekranı bios driver ini tanımıyor sorun üstüne sorun :)
 
Bios'un driveri olmaz. Usb bootable mi yaptın? İçine hangi aracı attın da güncellemeye çalışıyorsun?

Bunu da uygulayabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Eski sürüme dönmekteki amacınız nedir?

Eski sürümün ROM dosyasını bularak geri dönebilirsiniz.

Recap abi benimde bir önce ki bios sürümüne dönmem gerek nedeni ise usb portlarım ile ilgili saçma sorun. usb 3.0 portlarım usb 3.0 aygıtları okuyor ama 2.0 aygıtları okumuyor. 2.0 aygıt takınca aygıt yöneticisinden de herhangi bir sorun görünmüyor. Bu sorunun bios güncellemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. 2013 tarihli gönderinizde ki çözüm yolu halen geçerli mi?
 
Bu sorunun bios güncellemesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Ondan kaynaklı değil BIOS hakkında bilginiz olmamanızdan kaynaklı. BIOS'dan USB legacy seçeneğini arayın Disable ise Enable yapın. Legacy veya CSM adlarını da arayın CSM varsa Enable yapın veya seçin.
 
Ondan kaynaklı değil BIOS hakkında bilginiz olmamanızdan kaynaklı. BIOS'dan USB legacy seçeneğini arayın Disable ise Enable yapın. Legacy veya CSM adlarını da arayın CSM varsa Enable yapın veya seçin.
Düşünüyorum yazmışım yukarıda. Yani bildiklerim doğrultusunda öyle düşünce oluşmuş bende. Yine de özür dilerim senden BIOS hakkında bilgim olmadığı için. Bu arada kötü bi haberim var. Senin de pek bilgin yokmuş. Olsaydı çözüm diye sunduğun yol sorunumu çözerdi. Yani BIOS ekranında bir kaç şeyin adını öğrenip buraya gelmekle olmuyormuş :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı