Quadro G41M-45C Anakart GTX 750 Ti Uyumu

arda_kaya

Hectopat
Katılım
26 Eylül 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, ben Quadro G41M-45C anakart kullanmaktayım. Ekran kartım GeForce 9500 GT fakat ekran kartım kötü, CS:GO'yu bile 1080p oynayamıyorum. Acaba Quadro G41M-45C anakarta ASUS GTX 750 Ti Strix OC GDDR5 2 GB 128 Bit ekran kartı takarsam olur mu ya da FPS kaybı olur mu? CS:GO, H1Z1 falan oynar mıyım ekran kartıyla? Pek anlamam bu anakartla ekran kartı uyumundan, yardımcı olacak varsa sevinirim. Ya da başka ekran kartı öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ile uyumlu. Ama işlemciniz ve güç kaynağınız yeterli mi onlara bakmak gerek. Konu açarken sistem özelliklerinizi ayrıntılı yazın mutlaka.
 
290 W güç kaynağım var ve Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40 GHz 2.39 GHz işlemcim var. 4,00 GB RAM. 32 Bit işlemci Windows 7 Professional.
 
PSU yetersiz. Minimum 400 Watt ve 12 Volt kanalından 18 Amper güç sağlayan bir PSU almanızı öneririm. İleriyi de düşüneyim diyorsanız 500 Watt ve 80 Plus sertifikasına sahip bir güç kaynağı alırsanız aklınızda soru işareti kalmaz. Cooler Master, Corsair, Thermaltake, Zalman markalarını tercih edebilirsiniz. Başka kaliteli markalar da mevcut tabii ki.

İşlemci az çok iş görür, daha güçlü bir ekran kartı takmayı isterseniz yetersiz geleceği kesin. GTX 750 Ti ile darboğaz yapacaktır biraz, hele ki düşük çözünürlükte kullanıyorsanız. İşlemciye biraz overclock ile bu darboğazın kısmen önüne geçebilirsiniz.
 
MSI R7 370 GAMING 2G GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı alsam ve 500 W bir güç kaynağı alsam işlemci yine darboğaz olur mu?
 
R7 370'in salt oyun performansı GTX 750 Ti'dan daha yüksek, yani darboğaz olur. Darboğazın sisteme bir zararı yok, sadece ekran kartının %100'ünü kullanamamış olacaksınız. Yani verdiğiniz paranın bir kısmı boşa verilmiş olacak. Ek olarak %100 kullanılmadığı için kart daha az ısıncak, bu da ufak bir avantaj. İyimser tarafından bakarsak durum bu. Daha güçsüz bir kart almak isterseniz R7 250X ayarında bir kart alınabilir. Performansı fiyatına göre iyi. Birkaç örnek vermek gerekirse:
 
R7 250X gayet iyi gözüküyor. 290W yeterli olacağından ve darboğaz olmayacağına hakkında kesin bilgi verebilir misin? Ona göre şimdi alıp geleceğim ekran kartını.
 
Belki yetebilir. PSU'nun üstündeki Watt değerlerini gösteren etiketin fotoğrafını çekip paylaşın. Resim Yükle butonunu kullanabilirsiniz bunun için. 1 MB boyutu geçerse Paint ile küçültün, JPEG olarak kaydedin. PSU üstünde etiket yoksa bile en azından marka modelini yazmanız gerek.
 
Ben adam gibi bir güç kaynağı alırsam darboğaz olmayacak en iyi ekran kartını söyleyebilirmisin? Bide sadece 290 w olduğunu biliyorum etiketi yok kasa içini açıncada çıkmıyor birşey. Sen bana güç kayanğı ve darboğaz olmuyacak en iyi ekran kartını söyleyebilirsen iyi olur.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı