PC toplamak zor mu ?

SorrowSong

Hectopat
Katılım
27 Eylül 2016
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben ilk defa bilgisayar toplayacağım. Ama merak ediyorum.
Göründüğü kadar kolay mı ? Technopat sistem toplama videolarını izleyerek yapabilir miyiz?
İlk PC topladığınızdaki olayları veya yaptığınız yanlış varsa ve paylaşırsanız sevinirim :)
 
Acele etmemek ve sıra sıra gitmektir önemli olan. Adımları tek tek ve dikkatli yaparsanız 12 yaşındaki bir çocuk bile yapabilir bunu. En çok korkulan ve en tehlikeli kısım işlemci montajıdır halbuki tek yapmanız gereken işlemciyi düz bir şekilde semboller ve girinti çıkıntılar birbirine uyacak şekilde sokete bırakıp doğru koyduğunuza emin olduktan sonra soketi kapatmanızdır. Onun dışında anakartı takmadan önce kasanın anakart bağlantı vidaları kesinlikle atlanmamalı yoksa anakart kısa devre yapıp tamamen çöp olabiliyor. Kısacası dikkatli ve adım adım acele etmemek yeterli birazda özgüven tabi ki :).
 
Göründüğü gibi kolay. Technopat'ın sistem toplama videolarını izleyerek yapabilirsiniz.

Technopat'ın sistem toplama videoları 1-1.5 saat kadar sürüyor diye sizde 1-1.5 saatte toplamaya çalışmamalısınız. Olsun varsın 3-4 saatte toplayın. Sakin, dikkatli ve yavaş hareketlerle.

"Geç olsun güç olmasın."
 
Geçen hafta salı günü sipariş verdim, cuma günü kargo geldi. 1 saat içinde topladım Technopat'ın bir videosundan yararlandım. İlk kez PC topladım. Zaten parçaları yanlış takma şansınız yok çoğu giriş başka bir yere ya da başka bir şekilde(yönde) takılamıyor. İsteseniz de yanlış yapamazsınız yani. Ha olmaz değil hata olabilir ama adım adım ilerleyin acele etmeyin bir sorun olursa burada bir çok arkadaş var yardımcı oluyoruz birbirimize.
 
Kasa toplamak zor olan bir işlem değil fakat her şeyi sırasına uygun olarak ve acele etmeden yapman gerekir. Ben bunu buraya neden takıyorum diye 2 kez düşünerek yapman gereken bir şey. İşlemciyi takmak göründüğü gibi basit fakat doğru takmış olsanız bile içinizi bir anlık cıs ettiren bir duyguya kapılırsınız ilk başlarda. Anakartların üzerine yapılan diğer montajlar kolaydır eğer bastırıldığı zaman içine göçen stok fanları kullanacaksan. Güç kablolarını filan takarken buradaki asıl olay izlediğin videodaki yerlere kabloları hemen takman değil takacağın yeri görüp o alanda ne yazdığına bakıp ona göre takman dır. Fakat işin en zor kısmı kablolama işlemidir, bunu yapmak gerçekten zahmet isteyen ve özen gösterilmesi gereken bir iştir kabloları çok sıkı dolamak zarar görmesine yol açabilir, dağınık bir şekilde bırakmak çok kötü bir görüntü oluşturabilir.
 
Kasaya anakartı takmadan önce yükseltici vidaları takmamayı unutmamalı. Aksi halde direk vida ile sabitlemeye çalıştığında farkında olmadan anakartında altını ezersin. Riskli bir durum, anakart çöp olabilir
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı