"www.siteismi.com Ana Makinesinin Yanıt Vermesi Çok Uzun Sürdü" Hatası

Chakirson

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2014
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
Öncelikle herkese merhaba. Son iki gündür bazı sitelere girerken "www.örnek.com ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü." şeklinde hata alıyorum. Ancak internet bağlantimda herhangi bir sıkıntı yok. Örnek verecek olursak Steam'de online olabiliyorken Origin'e bağlanamıyorum. İnternetime başka bir bilgisayardan bağlandığımda hiçbir sıkıntı yok. Kendi bilgisayarımda yanıt vermedi hatası alırken diğer bilgisayar rahatlıkla giriyor. Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba,
Proxy ayarlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim. DNS ayarları da 8.8.8.8, 4.2.2.1 şeklinde tavsiyemdir.
Zenmate tarzı ücretsiz VPN programları ile indirip de denemenizi tavsiye ederim. Böylece sorun yüklü olan bir programdan mı kaynaklı yoksa bilgisayarın internet bağlantısından mı kaynaklı anlayabiliriz.
 
Antivirüs varsa onda kaynaklı olabilir, eğer yoksa Malwarebyte ile bir sistemi tarat. Modemi kapat 30 sn sonra aç. Modeme wifi ile bağlanan çok varsa bundan da kaynaklanır. Hız testi yapıp hızı da kontrol edin. Her sitede yapmıyorsa site kaynaklı olabilir. Bu gibi durumlar uzar gider.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı