ASUS K53SD Ubuntu ve Windows 10 Dual Boot

78501

Kilopat
Katılım
20 Eylül 2015
Mesajlar
2.126
Makaleler
5
Çözümler
3
Merhaba. Bu aralar Linux'a kafa sardım. Linux dağıtımı olarak Ubuntu seçtim. Benim iki sorum var.
1-Bu bilgisayara Windows 10/Ubuntu Dual Boot nasıl kurabilirim ? Windows ve dosyalarım etkilenir mi ?
2-Kurulumu yaptıktan sonra Windows-Ubuntu ile devam et sormasını istemiyorum. Neden ? Babam bu sene bilgisayarla yoğun çalışacak. Ubuntu-Windows seçim ekranını görürse yine sen bilgisayara bir şey mi yaptın diye kızacaktır, bundan eminim. Bu seçme ekranının gelmemesini sağlayabilir miyiz ? Bunu sağlarsak Windows'tan Ubuntu'ya geçebilmem için bir seçenek var mı ?
 
Boot ekranını sormasını istemiyorsan normal olarak hdd'yi partition ile böl linux kur ilk partinion da windows olduğu sürece sen boot tuşuna basmadıkca otomatik olarak windows dan acılacaktır.
 
İlk önce windows dan bilgisayarını ac partinion wizard programı ile diskini partinionlara bölerek 30-40 gb lık bir alan oluştur ve bilgisayarı yeniden başlat ardından ubuntu kurulumu başlat

Kurulum_03-1.png




image.jpg



Burada dikkat etmen gereken o yeni oluşturduğun disk bölümüne kurman olacak ubuntuyu
image.jpg
 
Boot kısmını nasıl halledeceğiz ve yeni oluşturduğum bölüm Bilgisayar kısmında gözükür mü ? Başka bir soru da sürücüler uyumlu mu ?
 
Evet aşamaların hepsini doğru yaptığında sadece sectiğin diski sıfırlar ve linuxu o diske kurar ama beceremem hdd yi yanlış secerim diye bir korkun varsa dosyalarını yedeklemeni tavsiye ederim.
 
Diskin boyutunu azalttım, fakat yeni disk oluştururken bu hatayı alıyorum ?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    4,5 KB · Görüntüleme: 211
Diskin boyutunu azalttım, fakat yeni disk oluştururken bu hatayı alıyorum ?
Diskin gpt olduğu icin bu anlattığım yol ile kuramazsın ztn diskini ntfs cekmen gerek önce bunuda yaparsan windowsun calışmayabilir önce dosyalarını yedekle ardından pc ne windows yükle ardından linux kur
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı