Meslek Lisesi Staj Çalışma Günleri

Evet yağmurdan kaçınca doluya tutulma ihtimalin var. Biraz cesaretli ol ve ustalarına söyle bu böyle gitmez de her gün sana amele işleri yaptırıp para vermemek hemde bir şey öğretmemek olmaz normal birini tutsalar en az aylık 1300TL vermek zorundalar. Benim ilk staj yaptığım yerde tüm pc işlerini bana kitleyip aynı zamanda da arabasını yıkatmıştı bakkal sahibi hemde yemek bile vermiyordu sabah 8 akşam 7 ye kadar çalışıyordum bu 3 gün böyle gitti okul vakti hocaya söyledim aynı gün okul çıkışında gittim ustayı çağırdım sözleşmeyi iptal ettirdim senin için en iyisi naylon staj. Evde otur YGS'ye çalış.

@Uton hocam yanlış bilgi vermişsin.

Hafta içi gitmessen devamsızlığa işlenir. Tabi oda ordaki adama bağlı işlemeyedebilir. Hafta içi 3 gün (3 diye biliyorum) gitmen lazım. Haftasonu eğer işyeri çalışmanı istiyorsa biraz keyfine kalmış ama gitmessen aran bozulur ordaki kişilerle. Asgari ücretin en az %30'u nu vermek zorunda işyeri. Yaz stajında para verilmez. Bazı yerler verebilir ama %90 vermiyorlar kısa süre staj yapıldığı için. Okul zamanında ise aylarca gideceğin için ücret vermek zorunda.
Büyük işletmeler veriyor. Yazı kışı yok bu işin.
 
Bazı yerler veriyor. Ama çoğu iş yeride vermiyor.
Biz neyi anlatıyoruz yukarıda? Boş yorum yapma lütfen. Yazı kışı yok bu işin. Kış stajı yapan kişilere de vermiyor bazı yerler öyle bedavaya işçi olarak çalıştırıyorlar bir şey öğretmeden. Hiç staj yaptın mı sen?
 
Biz neyi anlatıyoruz yukarıda? Boş yorum yapma lütfen. Yazı kışı yok bu işin. Kış stajı yapan kişilere de vermiyor bazı yerler öyle bedavaya işçi olarak çalıştırıyorlar bir şey öğretmeden. Hiç staj yaptın mı sen?
Evet 2 kere staj yaptım. Staj defterinin arkasında işveren stajere asgari ücretin %30'u nu vermek zorunda yazıyor. Alttaki haverde işyerinde çalışan sayısı 20'den az ise %15'i vermek zorunda. Kış stajı yapan yerler de vermek zorunda. Vermiyorsa oda adamı ilgilendirir. Daha fazla boş yapma istersen ;)

Stajyer öğrenciye maaş zorunlu oluyor
 
Yani sonuçta bedavaya çalışacak enayi bulurlar ise vermiyorlarmış anladın sonunda.
 
Beyler sakin. :) Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Haftaya konuya olan bitenleri eklerim. :D

3 hafta sonra konuyu hortlatıyorum. Yarın hastanede staja başlıyorum ama dosyamı eski işyerime imzalatmam lazımmış. Konular ise çizelgede bu şekilde. Ben bu konulara nasıl yazıcam anlamadım. Yanımda web tasarım bölümündeki oğlan da hocasından böyle kağıt almış. Onda anakart montajı, işlemci montajı gibi konular var. Bende ise böyle saçma konular. Aranızda dolduran varsa yardım edebilir mi ?

İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, Etkili İletişim, Proje Hazırlama, Girişimci Fikirler ve İş Kurma, İşletme Faaliyetlerini Yürütme, İç Donanım Birimleri
IMG_20161022_183922.jpg

IMG_20161022_183934.jpg

Bu sayfalardan hangisine yazmak gerek ve proje-resim-rapor yazan sayfa günlük olarak mı doldurmak lazım ? :(
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı