Termal Macun Değişiminden Sonra Daha Çok Isınma

paki96

Kilopat
Katılım
12 Mart 2015
Mesajlar
118
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı alalı 1,5 yıl oldu. Dün termal macun değişimi yaptım, güzelce kurumuş macunu aseton ile temizleyip yavaşça ve ne fazla ne kalın tabaka olmadan yeni macun ile değiştirdim. Ardından boruları yerine oturtup vidalarını sıktım. Fakat bilgisayarı açtıgımda Normalde LoL'de 65 derece olan bilgisayar 70 dereceye kadar çıkıyor. Sebebi nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya kullandığınız macun kötü, ya yanlış miktarda macun kullandınız ya da soğutucu montajını iyi yapamadınız. Donanımsal sebepler bunlar. İlk defa macun yenilemesi yapan biri başlarda acemilik çekebiliyor, gayet normal bir şey. Daha çok rehber video izleyin ve tekrar macun değişimi yapmanızı öneriyorum.
 
Macun kötü mü bilmiyorum, fakat ilk macun sürüşüm değil onu da belirteyim. Kasayı dün açtığımda boruların renginin karardığını fark ettim. Acaba borular işlevini mi yitirdi?
 
Sistem özellikleri nedir? Soğutucu, işlemci, güç kaynağı vesaire ayrıntılı şekilde belirtin lütfen. İşletim sisteminizi de yazın.
 
Soğutucuyu takarken hata yapılabiliyor genelde. Vidaları takarken bir vidayı sonuna kadar sıkıp sonra öteki vidayı sonuna kadar sıkıp böyle böyle tüm vidaları takarsanız işlemci ve soket bükülür dolayısıyla soğutucunun yüzeyi işlemcinin yüzeyiyle olması gerektiği gibi temas edemez ve düzgün soğutma sağlayamaz. İlk taktığınız vidayı biraz sıkıp sonra çaprazındaki vidayı sonra onun yanındaki vidayı ve öbür çaprazındakini az az sıkarak montaj yapın sıkıntı çözülecektir. Bahsettiğiniz borular kule soğutucusunun bakır boruları ise onlar delinmediği sürece işlevini kaybetmez. Delinse dahi sadece vapor chamber özelliği mevcut ise o yanını kaybeder yine de oldukça yüksek kapasitede çalışır diye düşünüyorum.
 
İşlemci:I5 4210m, ekran kartı:Gt840m, işletim sistemi: Windows 10 Pro 64 bit ve vidaları çapraz şekilde azar azar sıktım bundan eminim hala neden böyle oluyor hiçbir fikrim yok.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı