Casper i5 4200m sistem macOS kaldırır mı?

anilbuldu

Kilopat
Katılım
20 Ekim 2016
Mesajlar
674
Çözümler
8
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yönetmen / Görüntü Yönetmeni
Sormak ve öğrenmek istediğim konu şudur; Casper i5 4200m işlemcili, HD 4600 ekran kartı (entegre: GT740m), 8GB AMR, 750GB HDD'ye sahip. Bu laptoba sorunsuz bir şekilde macOS kurulur mu? Kurulursa entegre grafik kartı kullanılabilir mi? Kullanılamazsa herhangi bir dezavantaj oluşturur mu? Oyun oynarken ya da video izlerken? Şimdiden yardım eden, etmeyen herkese çok teşekkür ederim...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Entegre grafik kartıyla ilgili kexti netten araştırabilirsiniz.Eğer varsa Nvidia çalıştırılabiliyor diye okudum bi kaç yerde.Yanlış hatırlamıyorsam Recep beyinde bir videosunda çalıştırdığını gördüm.Diğer özellikler uyumlu hackintosha. Harici ekran kartı çalışmasa bile dahili ekran kartıyla rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
Cihaz Optimus ise NVIDA çalıştıramazsın. HD4600 ile kullanabilirsiniz. Oyun oynamak istiyorsan Windows üzerinden oynayabilirsin. Video izlerken sıkıntı olmaz.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim.. Yalnız sormak istediğim bir iki soru daha var izninizle, wifi falan stabil bir biçimde çalışır mı? Çünkü bu forumu incelediğimde genellikle wifi bağlantısında sıkıntı yaşandığını fark ettim. NVIDIA GT740m ekran kartım optimus olarak biliyorum, bunu çalıştırmam imkansız yani? Peki macOS HD4600 ile performanslı ve stabil bir biçimde çalışır mı?
 
Wi-fi kartı Laptop cihazlarda sorun olabilir. Wi-fi kartının uyumlu olup olmadığını aşağıdaki linkte paylaştığım uyumlu Wi-fi modellerinden karşılaştırıp öğrenebilirsin.
OS X Uyumlu/Uyumsuz Wi-Fi Kartların Tam Listesi
Optimus ise çalıştırmazsın. Optimus iptal etmek için bir yol BIOS kilidini kaldırmak. Ancak bunu nasıl yapacağın konusunda deneyimin yoksa ve bir hata yaparsan sistemin kullanılamaz hale gelir. Hd4600 ile daha önce yazdığım üzere kullanabilirsin.
 
Çok soru sordum fakat bir tane de masaüstü pc'm var. Okul programların için macOS kurmak istiyorum. Masaüstü pc'min özellikleri: 4GB DDR3 RAM, İ5 650 İşlemci, NVIDIA 9500GT ekran kartım var. Anakart yine İntel DH55PJ. Wi-fi zaten yok, internet erişimini LAN üzerinden sağlıyorum. Şuan bu sistemde Windows 10 64Bit kurulu ve performansından memnunum ekran kartımın yetersiz olmasına rağmen. Zaten öyle çok oyun oynadığımda da yok. Bu sisteme önerebileceğiniz bir macOS sürümü var mı? Teşekkürler sabrınız ve cevaplarınız için..
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı