1600 MHz RAM'in 1333 MHz Çalışması Sorunu

Ali Berk Ercan

Kilopat
Katılım
2 Mayıs 2015
Mesajlar
361
Yer
Yenimahalle/Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar, RAM'im 1600 MHz fakat galiba BIOS güncellemesinden sonra ayarlarım gitti ve artık 1333 MHz'de çalışıyor. Acaba önceden de mi böyleydi diye düşünüyorum. İşlemcim i5 4690. Sormak istediğim ise bunu BIOS menüsünden 1333 MHz'den 1600 MHz'ye çeksem sıkıntı olur mu?

İkinci sorum ise işlemcim K olmadığı halde BIOS ekranındaki tuştan OC Genie yapabilir miyim?

Ve son sorum ise bilgisayar açılış ekranında altta fotoğrafını paylaştığım bölümün gelmesini nasıl engelleyebilirim?

@Murat5038 yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
XMP modunu devreye sokun. Bellekler 1600 MHz çalışacaktır.
Voltaj vermeden bir miktar Genie ile O.C yapabiliyorsunuz sanırım. Bir deneyin derim.
 
Sahip olduğunuz RAM nedir? XMP destekliyordur belki. Siz farkında olmayabilirsiniz. :) Bence bir deneyin. Denediyseniz ve olumsuz sonuç aldıysanız bunu da belirtiniz lütfen.
 
Doğru, XMP destekliyordu. Şu an bilgisayardan uzak olduğum için deneyemiyorum ama en kısa zamanda geri dönüş yapacağım. Teşekkürler.

BIOS güncellemesi yaptıktan sonra altta yüklediğim resim bilgisayarın her açılışında karşıma çıkıyor. Bunu düzeltmek için BIOS ekranından bir şeyi kapatıyorduk fakat ne olduğunu hatırlayamıyorum. Bir bilginiz var mı acaba? Bu arada BIOS güncellemeden önce ise bilgisayar şifre ekranına gelmeden kalıyor ve kasadan reset tuşuyla reset atmadan açılmıyordu. Bununla ilgili de konu açmıştım.
 

Dosya Ekleri

  • images.jpg
    images.jpg
    23,9 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı