İ7 6700 için Stok Soğutucu Yeterli midir?

Robotics

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2016
Mesajlar
103
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mekatronik Mühendisliği Öğrencisi
İyi günler herkese. Yeni bir bilgisayar topladım fiyat konusunda sınıra ulaştığım için soğutucu alamadım şimdilik stok soğutucu yeterli midir? 4K oyunlarda aşırı ısınma, performans kaybı yaşar mıyım?

  • Corsaır Carbıde Spec-Alpha
  • Msı Z170A Gaming Pro Carbon
  • Intel i7-6700
  • Corsaır 16GB DDR4 2400MHz CL14
  • Samsung 250 GB 750 Evo
  • MSI GTX1080 Gaming X
  • Viewsonic 23.6 vx2475Smhl-4K
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli değil. En azından 212 Evo falan al Amazon'dan. Ucuza geliyor.
 
Overclock yapmıyorsan bir süre götürürseni stok soğutucu. Biraz sesli çalışabilir bazen ama normal kullanım için yeterli olacaktır. Sırf soğutucu almış olmak için soğutucu almanı tavsiye etmem. Güzel bir makina toplamışsın düzgün bir soğutucuyla biraz da overlock yaparsan uzun bir süre kafan rahat kullanırsın makinayı.
 
Teşekkür ederim. Benim kaygım şuan için değil yazın için ne olur düşüncesindeyim. Mersin gibi sıcak ve nemli bir şehirde yaşadığım için soğutucu yeter mi acaba dedirtiyor. Bende almışken hepsi olsun sıkıntı yaşamıyayım düşüncesindeyim. Gerekliliği tartışılır ama düzgün hava soğutmalar 150 tl civarı ucuzada var ama kasaya sığmıyorlar kasanın max izin verdiği 156mm genelde 159mm hava soğutmalar. Bende onun için sıvı soğutma mı alsam diye düşünüyorum. Aklımda Zalman LQ Serisi LQ315 var iyidir herhalde?
 
4K'da oyun oynayacaksan K'lı işlemcilere gitmelisin hatta i7 6700K al bence ki OC.'larsın sistem biraz ömürlü olur ama bütçe sınırlıysa aşağıda yazdıklarımı oku bence:

1) i7 6700'ü "K'sızından" alıyorsan z170 anakart almanın gereği yok çünkü K'sızlarda overclock olmuyor. z170'in olayı overclock ve SLI. Bunları yapmayacaksan Z170'e hiç gerek yok. Bu yüzden H170, hatta B150 bile işini görecektir. Buradan hem 100 ila 300TL arası karın olacak hem de dengeli bir sistem kurmuş olacaksın. Parana yazık etme.

2)RAM'i 2400mhz değil 2133 al. Resmi destek 2133'e kadardır. Riske girme.

3)Seçtiğin kasada Power (PSU) yok, o ekran kartıyla 4K'da oynayacaksan en az 650W'lık bir PSU almalısın; Seasonic, Corsair, Thermaltake, Cooler Master seçeneklerini değerlendir. Hatta bunların (Seasonic hariç) PSU'lu kasaları var ve daha ucuza gelir bir gözatmanda fayda var bence.

4) Stok soğutucular özel üretim soğutucular kadar ısıyı dağıtamazlar ama ısıyı işlemcinin zarar görmeyeceği seviyelerde tutmayı başarırlar. Stok fanın asıl sorunu iş yükü arttıkça fan gürültüsünün rahatsız edici boyutlara gelebilmesidir. Gürültüyü kafaya takmazsan stok fanı kullanabilirsin, bir şey olmaz.
Takarım diyorsan o zaman işini görecek 100 - 200TL arasında, yük altında bile sessiz çalışan bir cpu fan alırsın. Anakarttan edeceğin karla fanın parası rahatlıkla çıkacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı