PC Bakım

zeynep_bulut

Hectopat
Katılım
15 Mart 2016
Mesajlar
171
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba, ben bilgisayarıma bakım yaptırmak istiyorum. Derin temizlik, termal macun değiştirme vb gibi şeyler sorularım şunlar:

Bilgisayar parçalarının hepsini vatandan aldım ve garantisi devam ediyor. Kasayı alıp götürsem bakım yaparlar mı ?

İstanbul içi bilgisayardan gerçekten anlayan bir yer var mı ? Mahalle bilgisayarcısına götürmek istemiyorum çünkü sistemim modern bir sistem anlamıyorlar bunlardan.
 
Tanıdığınız Erdemli bir arkadaşınızdan yardım isteyin. Kendisi temizler, termal macun ihtiyacı varsa uygular.

Ya da bir şirkete parasını ödeyerek istediklerinizi yaptıracaksınız. Ama kasayı taşımanız gerekecektir ki hiç tavsiye etmiyorum. Ekran karını sökmeniz çok gerekli bir şeydir. Ayrıca işlerini iyi yapan tek tük firma var artık. Vatanbilgisayar işini iyi yapmıyor çoğu mağazası böyle.

Benim direk tavsiyem Erdemli bir arkadaşınız gözünüzün önünde size her şeyi anlatarak yardımcı olmasını istemenizdir. Bu bence en iyi seçenek olur. Bir arkadaşınız size yardımcı olsun derim ben.

Sakın bilgisayar mühendisi diye güvenmeyin kimseye. Ne hıyarlar var bilgisayar mühendisliği mezunu.

Ben kasa parçalarımı inventus tan sipariş edip kendim toplamıştım. İnventus u araştırısanız İstanbuldaki en iyi yer olduğunu görürsünüz. Bir arayın görüşün belki yardımcı olabilirler. Eve gelip temizlemelerini teklif edin belki kabul ederler.

Eğer bir şirkete götürecekseniz, eğer arabanız varsa, satın aldığınız vatanbilgisayar dışında bir yere götürecekseniz, ben olsam inventus a götürürdüm. Bir arayın yardımcı olacaklardır. İnventus Cumhuriyetçi Kadıköy İnsanıdır kendileri. Arabanız varsa kasayı götürebilirsiniz.

Tabi garanti kapsamı dışına çıkmayacaksa! Ve Ekran kartını sökmeniz gerekiyor, sökmezseniz çok dikkatli taşıyın, sarsmayın sallamayın kasayı taşırken.
 
Son düzenleme:
Parçalara aşina birisin anladığım kadarıyla, kasa taşımak ile kendini yorma bencede Technopat sistem toplama rehberlerinde herşeyi detaylı bir şekilde anlatıyorlar. Birkaç video izlersen rahatlıkla yapabilirsin bence. İmzanızdaki sistem ise güncel bir sistem, fazla tozlu olacağını düşünmüyorum.
Yavaş sakin bir şekilde yaparsan hiç birşey olmaz korkma :) Bu tecrübeyi edinmeni tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı