Wozlo 350 Watt Güç Kaynağı Nasıldır?

  • Konuyu başlatan milk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 8B

milk

Kilopat
Katılım
18 Temmuz 2016
Mesajlar
169
Çözümler
1
Detaylı Anlatım:

Merhaba. Ben 8i945GZME-RH anakartımdaki işlemciyi geliştirmek istiyordum. Pentium D 925 işlemci takılıydı. Ben Core 2 Quad işlemci takmak istiyordum ama anakartım belirli bir seviye Core 2 Duo işlemcilere kadar destekliyordu. Ben de bunun üzerine Core 2 Duo işlemci aldım ancak beni pek tatmin etmedi açıkçası. Bir süre böyle kullandıktan sonra, okul harçlıklarımla 200 TL para biriktirdim. Amacım anakartı yenileyip, Core 2 Quad işlemcilerden herhangi birini takmaktı ancak bu seferde biraz araştırmadan sonra güç kaynağımın Core 2 Quad işlemcilere yeterli gelmeyeceğini fark ettim. Bu sefer de hem işlemci, hem anakart, hem de güç kaynağı almam gerekiyordu. Ben internette biraz araştırma yaptıktan sonra ASRock G41 DDR2+DDR3 anakartını gördüm. Bu anakartın internetteki fiyatı 160-180 TL arasında. Tabi bu anakart hem DDR2 hem de DDR3 RAM destekleyen slotlara sahip olduğu için bir süre DDR2 RAM'lerimi kullanıp, elime para geçtiğinde DDR3 RAM'e geçiş yapacağım.

İnternet üzerinde 8i945GZME-RH anakartımı ve Pentium D 925 işlemcimi yaklaşık olarak 80-100 TL gibi bir fiyata satabilirim. Bu da demek oluyor ki, anakartımı ve işlemcimi satarak çok rahat bir şekilde internet üzerinden ikinci el Core 2 Quad işlemci alabilirim.

Buraya kadar her şey normal! Kafamı karıştıran şudur ki, internette 25-30 TL gibi çok uygun bir fiyata satılan ve benim güç kaynağımdan kat ve kat daha fazla gerçek güç veren WOZLO 350 Watt güç kaynağını aldığımda, herhangi bir elektrik kesintisi vb. ani güç kesintisinin yaşanmasına sebep olan durumlarda WOZLO 350 Watt güç kaynağı sistemime veya herhangi bir parçasına zarar verir mi?

Ben 10 yıllık Aopen 300 Watt güç kaynağı kullanıyorum. Tabi 300 Watt olmasına bakmayın, verdiği gerçek değer 300 Watt değil. Her neyse, bu Aopen güç kaynağı ile başıma gelmedik şey kalmadı. Kullanımından itibaren onlarca elektrik kesintisi, fişten çekme gibi durumlarla karşılaşmasına rağmen 10 yıldır asla sistemimin herhangi bir parçasına zarar vermedi. Aopen bir marka tabi, çeşitli bilgisayar donanımları da satan bir marka ancak WOZLO öyle değil. İsmini internette aradığımızda dahi resmi bir sitelerinin olmadığını görebiliyoruz.

Tüm bunlara rağmen ben 200 TL'yi zaten zor biriktirmişken, bütçeme daha fazla para eklemek istemiyorum. Sizce WOZLO güç kaynağı, sistemime zarar verir mi, tavsiyeleriniz nelerdir?
 
Arkadaşlar 3 liralık sisteme 5 liralık güç kaynağı öneriyorsunuz lütfen yapmayın bunu. Biraz daha uygun fiyatlı güç kaynakları önerir misiniz?
 
Kardeşim çok mu arıyorsunuz bu tip markaları aklım ermiyor. Tamam sistemin güçlü değil ama güç kaynağını biraz daha düzgün alarak sistemin kalan parçalarını korumuş olursun. Biraz daha para biriktirsen ikinci el sistem alsan inan daha mantıklı olur, işlemcini ve anakartını satabileceğini inan hiç sanmıyorum zor hayaller kurma. Hadi kafandaki sistemi bir şekilde topladın diyelim 8 yıl önceki günceli yakalamış olacaksın sonuç olduğun yerde saymaktan başka bir şey değil. Değerli paranı boşa harcama biriktir forumda casper 2. nesil i3 işlemcili r7 240 lı sistemler satılıyor onlardan birini al inan parana yazık günah.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı