Casper CN Serisi Notebook (A15) Fan Temizleme Rehberi

Batuhan Turhan

Kilopat
Katılım
3 Ocak 2014
Mesajlar
213
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İlk olarak belirtmek isterim ki bu işlemleri yapmanız garantisi devam eden cihazınızın garanti dışı kalmasına yol açacaktır. Garanti süresi dolmuş cihazlara uygulamanızı tavsiye ederim. (Benim gibi garantiyi umursamıyorsanız deneyebilirsiniz tabi ki) :)

Not : Bu işlem CN serisi notebooklar için geçerlidir (A15 anakartlı olanlar)

İşleme başlayalım...

Adım 1 : Cihazın arkası çevrilerek batarya çıkarılır.

9986incii6024774.jpg



Adım 2 : Kırmızı daire ile işaretlenen yerlerde ki vidalar sökülür, ardından yeşil noktadan tırnak yada düz bir tornavida yardımı ile kapak kaldırılır.


5717inciu6288922.jpg


Adım 3 : Burada ise ;

567inciw8977290.jpg


Sarı çerçeve içindeki bölgede İşlemciyi
Yeşil
çerçeve içindeki bölgede GPUyu
Kırmızı çerçeve içindeki bölgede Harddiski
Mavi çerçeve içindeki bölgede Ramleri
Mor çerçeve içindeki bölgede Wireless kartımızı görüyoruz bizi ilgilendiren bölge fan bölgesi malum.


Adım 4 : Şimdi fan bölgesine yaklaştığımızda kırmızı daire içerisinde fanı tutan 3 vida görüyoruz. Ayrıca sarı çerçeve içerisinde fanın güç kablosunu görüyoruz.

Şimdi yapmamız gereken güç kablosunu söktükten sonra 3 vidayı söküp fanı ayırmak.

fanb.jpg



Adım 5 :
Fanı ayırdıktan sonra arkasını çevirdiğimizde bizi daha ince 4 vida karşılıyor, bunları da söküp fanımızın yapraklarını ve hava çıkışını temizliyoruz. Temizledikten sonra böyle görünecektir :)

6580incic8569370.jpg


Adım 6 : Burada havanın dışarı atıldığı bakır peteği görüyoruz, bu bölgeyi de bir fırça ve biraz üfürmeyle tozlardan iyice arındırıyoruz.

6095incib5233550.jpg


Adım 7 :
Şimdi geri toplamaya başlıyoruz öncelikle fanımızı düzgün bir biçimde yerine oturtuyoruz ve ardından güç kablosunu bağlıyoruz.
Daha sonra fanı tutan 3 vidayı güzelce yerleştirip sıkıyoruz. Ardından arka kapağı yerine yerleştirip sıkıca vidalıyoruz. Bataryamızı takıyoruz.
Daha sonra azalan fan sesini ve düşen ısıyı görüp bir nebzede olsa rahatlıyoruz :) Ama hala Casper aldığımız için pişman olmaya devam ediyoruz :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum merhaba. Aynı laptop'tan bende de var. Temizlememe rağmen oyunlarda 99 dereceye görüyor. Sende nasıl? Birde o delikler açmışşın işe yarıyor mu? Cidden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı